0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Ekim 2018 Çarşamba 00:00:00 - Güncelleme:24 Ekim 2018 Çarşamba 00:13:00

En büyük ant İstiklal Marşı

Başkan Erdoğan, Danıştay'ın öğrenci andı kararına ilişkin tartışmalara son noktayı koydu. Erdoğan, “İstiklal marşımız dışında bir ant tanımıyoruz, tanımayacağız” açıklamasında bulundu. 

Devlet Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Danıştay'ın öğrenci andıyla ilgili kararını hatırlatan Erdoğan, “Aslında artık geride bıraktığımızı sandığım bir konuydu bu. Biz, 2013 yılında bu meseleyi çözmüştük” dedi. Erdoğan, “Türkiye'yi geldiği yer itibarıyla kesinlikle hak etmediği bir tartışmanın içine sürükleyen bu karar, birtakım eski hastalıkların hâlâ bünyemizde yaşadığını gösteriyor” açıklamasında bulundu. 

CHP DÖNEMİNDE BAŞLATILDI 

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “İkinci Dünya Savaşı öncesinin ikliminde, tek parti CHP'si döneminde başlatılan bir uygulamayı, bugünün demokratik, özgürlükçü, aydınlık Türkiye'sinde hâlâ sürdürmeye çalışmak yanlıştır. Andın ilk halini, Türk Ocakları'nı kapatmasıyla, üniversiteleri perişan etmesiyle bilinen, tıp doktoru Reşit Galip yazmıştır. İnsanları kafataslarına göre sınıflandıran çalışmaları destekleyen bu kişi, aynı zamanda Türkçe ezan zulmünün de mimarıdır. Andı yazan bu ve bunun yazdığı andı biz şu anda hâlâ tartışıyoruz. Daha sonra bu and metni değiştirile değiştirile kullanılmıştır. Bize göre milletimizin en büyük ve en etkili andı İstiklal Marşımızdır. İstiklal Marşımız dışında bir ant tanımıyoruz, tanımayacağız.” 

IRKÇILIK BOYUTUNA TAŞIMAYALIM 

“Ben Türk'üm ama Türkçü değilim. O başka bir şey. Irkçılık bizim dinimizde yasaklanmıştır, yok. Her etnik unsur, kendi etnik unsuruyla iftihar edebilir. Türk de Kürt de eder, Laz'ı da eder, Çerkez'i de eder, Roman'ı da eder ama cılık cılık etmez. Mesele bu” ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle konuştu: “Şimdi sizin Türkçülük yapma hakkınız var ama öbür tarafta benim Kürt vatandaşımın siz böyle yaptığınız zaman ne hakkı doğar? Kürtçülük yapma hakkı doğar. Bırakalım Türk Türklüğüyle, Kürt Kürtlüğüyle, Laz Lazlığıyla, Roman Romanlığıyla, Çerkez Çerkezliğiyle, Abaza Abazalığıyla övünsün ama asla bunu kalkıp da ırkçılık yapma boyutuna taşımayalım.” 

YOL ARKADAŞIMI FEDA ETMEM 

Erdoğan, Danıştay kararına tepki gösteren AK Parti Milletvekili Bekir Bozdağ'ı hedef alan MHP lideri Bahçeli'ye şu sözlerle karşılık verdi: “Meselenin, konuyu hukuki boyutuyla değerlendiren Anayasa Komisyonu başkanımızın kökeni ve meşrebi üzerinden, gerçekten incitici ve ayrımcı bir tarza indirgenmesinin kime, ne faydası vardır? Doğrusu, bakanımıza yönelik bu tehdidi ve hakareti gerçekten bir genel başkana yakıştıramadım çünkü bu çok çok üzücüydü. Buna yol arkadaşımı feda edemem. Bunu bir defa bilmeleri lazım.” 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX