0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Temmuz 2018 Perşembe 19:01:00 - Güncelleme:19 Temmuz 2018 Perşembe 21:07:00

FETÖ'den yargılanan eski MİT'çi Günay Coşkun'a 15 yıl hapis istemi

Eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Sinyal İstihbarat Dairesi Başkanı Günay Coşkun'un, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği suçlamasıyla yargılandığı davada 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Ankara 20'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık  Coşkun ile avukatı katıldı.

Tanık sıfatıyla ifadesi alınan MİT personeli S.Ş, 15 Temmuz 2016 günü  sanık Coşkun ile mesaiden sonra yemek yediklerini, arabasıyla Günay Coşkun'u  lojmanına götürdüğünü ancak darbe girişimi faaliyetleri nedeniyle bırakamadığını  belirtti.

Bunun üzerine Coşkun ile Yenimahalle'deki evine gittiklerini ve  televizyondan gelişmeleri takip ettiklerini anlatan S.Ş, "Coşkun'un örgüt üyesi  olduğuna dair bir bilgim yoktur. Darbe girişiminden sonra açığa alındığını  duymuştum. Darbe girişimi günü evimdeyken gelişmeleri televizyondan takip ettik  ve amirlerimizden gelecek emirleri bekledik. Kendi aramızda neler olduğunu  anlamaya çalıştık. Coşkun'un darbe girişimini destekleyen bir faaliyetine ya da  söylemine şahit olmadım." ifadelerini kullandı.

Tanığın beyanlarının ardından iddia makamından esas hakkındaki görüşü  soruldu.

Cumhuriyet savcısı, sanığın kendi adına kayıtlı olmayan telefonlardan  FETÖ'nün "mahrem abileri" ile iletişim kurduğunun tespit edildiğini ve üzerine  kayıtlı olan cep telefonunda FETÖ üyelerinin gizli haberleşmede kullandıkları  programlardan olan "KakaoTalk"ı kullandığının tespit edildiğini bildirdi.

Mevcut deliller sonucunda Günay Coşkun'un, "silahlı terör örgütü  üyesi" olduğunun kabul edilmesi gerektiğini beyan eden savcı, sanığın 15 yıla  kadar hapisle cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamı yönünde karar  verilmesini talep etti.

Müzakerenin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık  Coşkun'a esasa ilişkin savunmasını hazırlaması için süre verilmesine ve  tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX