0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Kasım 2019 Perşembe 09:23:00 - Güncelleme:21 Kasım 2019 Perşembe 09:24:00

Gelinim Mutfakta Hint Pilavı tarifi haberimizde: Gelinim Mutfakta Hint Pilavı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta Hint Pilavı nasıl yapılır? merak ediliyor. Gelinim Mutfakta yarışmasında dün Hint günü yapıldı. Gelinler Hint kıyafetleriyle yarıştı. Gelinlerden Hint Pilavı yapılması istendi. Gelinler istenen yemeği en güzel şekilde yapmak için bütün hünerlerini sergilerken, bir Hint dans grubu da performansını sergileyecek. Kayınvalideler gelinlerin hazırladığı hint pilavlarının tadına bakacak ve gelininin tabağını bulmaya çalışacak. Peki, Gelinim Mutfakta Hint gününde birinci kim olacak, çeyrek altını kim kazanacak? Gelinim Mutfakta Hint Pilavı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta yeni bölüm ile ilgili merak edilenler haberimizde..

Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinlerin kıyasıya mücadelesi devam ediyor. Haftanın ortasında finale doğru giderken 5 altın bileziğin sahibini belirleyecek puanlar da şekilleniyor. Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinler bugün Hint pilavı yapılıyor. Bugün gelinler Hint kıyafetleriyle yarışıyor. Gelinler bugün istenen Hint pilavını en güzel şekilde yapmak için bütün hünerlerini sergileyecek. Kayınvalideler tabakların tadacak ve gelininin tabağını bulmaya çalışacak. 

GELİNİM MUTFAKTA HİNT BÖLÜMÜ FRAGMANI

 


 

HİNT PİLAVI NASIL YAPILIR?

Hint Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
1 adet uzun kırmızı dolmalık biber
1 adet uzun ince havuç
4 diş büyük boy sarımsak
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 çay kaşığı toz köri
1 su bardağı bezelye (konserve, taze ya da dondurulmuş bezelye kullanılabilir)
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı
4 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz, kimyon, yenibahar

HİNT PİLAVI YAPILIŞI

Taze ya da dondurulmuş bezelye kaynayan suda en az 15 dakika haşlanıp süzülür. Konserve bezelye kullanılacaksa sadece suyunun süzülmesi yeterli olacaktır.
Havuç soyulup rendelenir. Biberler sapları kesilip tohumları ayıklandıktan sonra tavla zarı formunda doğranır. Soğan yemeklik, sarımsaklar pirinç tanesi büyüklüğünde dilimlenir.

Pirinç kaynar tuzlu suda 40 dakika kadar bekletilir. Diğer taraftan, zeytinyağı geniş bir pilav tenceresine koyulup orta ısılı ateşte kızdırılır. Sarımsaklar ve soğanlar eklenip 3-4 dakika kadar kavrulur.

Havuç ve biberler ilave edilip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak 3-4 dakika daha kavrulur. Köri 2 yemek kaşığı kaynar suda karıştırılarak eritildikten sonra tencereye aktarılır.

Üzerine hemen sıcak et ya da tavuk suyu aktarılır. (et suyu ölçüsü pirinçin tam iki katı olmalı. Yani 2 su bardağı pirinçe 4 su bardağı et suyu kullanılmalı)
Tuz, kimyon ve yenibahar da serpiştirilip suyu süzülüp yıkanmış pirinç ve bezelye ilave edildikten sonra  karıştırılır.

Tencerenin kapağı kapatılıp orta ısılı ateşte, pilav suyunu tamamen çekip göz göz oluncaya kadar pişirildikten sonra ocağın altı iyice kısılır.
Pilav çok kısık ateşte, 4-5 dakika daha pişirilip ocaktan alınır. Tencerenin kapağı açılıp kağıt havlu örtülür ve tekrar kapatılıp en az 20 dakika dinlendirilir. Dinlenen pilav karıştırılıp servis tabağına aktarılır. 

GELİNİM MUTFAKTA NE ZAMAN?

Gelinim Mutfakta yarışması hafta içi her gün saat 13:00'te Kanal D ekranlarında olacak.

GELİNİM MUTFAKTA GÜN BİRİNCİSİ KİM OLDU?

Gelinim Mutfakta yarışmasında gün birincisi açıklandıktan sonra haberimiz içerisine eklenecek.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX