0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Şubat 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:19 Şubat 2019 Salı 08:16:00

Genel merkezde DSP paniği

Kılıçdaroğlu, FETÖ ve PKK destekçilerini aday göstererek, CHP’ye yıllarca hizmet etmiş isimleri kirli ittifak uğruna harcadı. CHP’den kaçanların buluştuğu DSP’yi, sol oyları bölmekle suçladı. DSP lideri Aksakal ise “Oyları bölen biz değiliz, tıpış tıpış oy vereceksiniz diyen CHP zihniyetidir” dedi.  

31 Mart’ta yapılacak Yerel Yönetim seçimleri öncesi CHP'de yaşanan aday belirleme krizi infiale dönüştü. Kandil’deki elebaşılarının talimattıyla önce PKK’nın siyasi kolu HDP, ardından da, İP ve SP’yle ittifak yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘terör sevici’ adayları partiyi derinden sarstı. Kandil ve Pensilvanya'nın taşeronluğunu üstlenen Kılıçdaroğlu, partiyle bütünleşmiş isimleri elinin tersiyle itti. 

ADAYLAR BARDAĞI TAŞIRDI 

CHP’nin kalesi olarak bilinen yerlerde bile FETÖ ve PKK destekçisi isimleri tercih etmesi, bardağı taşıran son damla oldu. Partiye yıllarca hizmet etmiş isimler, kirli ittifak uğruna harcandı. Adayların belirlendiği Parti Meclisi (PM) toplantısında tehditler savurarak, tüm yetkileri üzerine geçiren CHP lideri, örgütten gelen seslere de kulaklarını kapatarak devre dışı bıraktı. Peş peşe Kılıçdaroğlu’nun attığı adımlar büyük kopuşları beraberinde getirdi. 

BÜYÜK HEZİMET 31 MART'TA 

Kılıçdaroğlu, hiç hesap etmediği bir hezimet tablosuyla karşı karşıya kaldı. Parti adeta bölündü. CHP’den kaçanların buluşma adresi DSP oldu. DSP'ye geçişlerin her geçen gün artmasıyla, CHP’de büyük panik yaşanmaya başladı. CHP’lileri seçimlerde büyük hezimet yaşama korkusu sardı. Yaşanan büyük depremin sarsıntılarını azaltmak için panikleyen Kılıçdaroğlu, eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in partisine yüklendi. Faturayı yıkacak yer arayan CHP lideri, DSP'yi sol oyları bölmekle suçladı. 

‘DOĞRU BULMUYORUM’ ÇIKIŞI

Hesapları altüst olan Kılıçdaroğlu, partisinin ağır toplarının DSP’den aday olmasını doğru bulmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun suçlamalarına DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, sert tepki gösterdi.  Aksakal, “Eğer oyların bölünmesi gibi bir olay varsa, bu oy bölünmesini kendi seçmenlerine cemaatçi, dinci, ülkücü, sağcı aday dayatması yaparak 'tıpış tıpış oy vereceksiniz' zihniyetindeki CHP yöneticilerinin bizzat kendileri yapıyor” dedi. DSP lideri Aksakal, “3 Kasım 2002 seçimlerinde DSP'nin yüzde 22 oyu başka partilere gitti. Biz hiç ortalığa dökülüp, 'aman bizim oylarımızı böldüler' diye bağırmadık. Vatandaşın takdiri öyleydi ama bunlar 'DSP olmasın biz olalım' diyor” ifadelerini kullandı. 

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal

BOŞUNA SIZLANMASINLAR

Genel Başkan Aksakal, “Bu seçimlerde ittifak için DSP'ye teklif götürdük, kabul etmediler”  diyen Kılıçdaroğlu'nun yalanlarını ortaya döktü. CHP’lilerin parti genel merkezine nezaket ziyaretinde bulunduğunu açıklayan Aksakal, “CHP'den istifa ederek DSP'ye gelmeye çalışan arkadaşları kabul etmeyin” ricasıyla geldiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun 'solu bölme' suçlamasına ateş püsküren DSP’liler, “İP'in seçime girmesi için 15 vekil ödünç verenler, o zaman bizim yüzümüze bile bakmadı. Şimdi boşuna sızlanmasınlar” ifadelerini kullandı. 

Haydar Yılmaz

KILIÇDAROĞLU’NUN HESAPLARI ALTÜST

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun 3-5 oy daha fazla alabilmek için terör ağaları ve taşeronlarıyla yaptığı işbirliği, partiden ve tabanından büyük tepki gördü. Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar gibi partinin önemli isimleri, CHP’den istifa ederek DSP’ye katıldı. CHP ve Kılıçdaroğlu’dan kaçanlar arasına son olarak Çankaya eski Belediye Başkanı Haydar Yılmaz da katıldı. Yılmaz’ın DSP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması, Kılıçdaroğlu'nun oy hesaplarını tamamıyla altüst etti. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX