0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Şubat 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:20 Şubat 2019 Çarşamba 08:00:00

21 ilde daha ortak aday

Başkan Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin görüşmesinin ardından, parti yetkilileri arasında sürdürülen çalışmalar sonuçlandı. İttifak, 51 ili kapsayacak şekilde genişletildi.

Yerel seçimlerle ilgili takvime göre, listelerin hazırlanması için 19 Şubat son gün olarak belirlenmişti. Listelerin teslim edilmesine kısa bir süre kala AK Parti ve MHP'nin Cumhur İttifakı'nda yeni gelişmeler yaşandı. Her iki parti, bazı illerde adaylarını çekti. Buna göre MHP 16 ilde, AK Parti ise 3 ilde adaylarını geri çekti. Bu kararla 30 büyükşehir için alınan Cumhur ittifakı kararı, 51 ili kapsayacak şekilde genişletilmiş oldu. AK Parti 44 ilde, MHP 7 ilde aday gösterdi.  

İTTİFAKA DAHİL OLAN İLLER 

MHP; Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Bitlis, Sinop, Siirt, Muş, Hakkari, Edirne, Artvin, Giresun, Ardahan, Ağrı, Yalova ve Şırnak'ta AK Parti adaylarını; AK Parti de Kars, Kırklareli ve Iğdır'da MHP adaylarını destekleyecek. Yerel seçimde 27 büyükşehirde AK Parti adayları, 3 büyükşehirde de MHP adayları yarışacak. Sağlanan mutabakata göre Hakkari, Batman, Siirt, Şırnak, Ağrı, Bitlis, Tunceli gibi kayyum atanmış belediyelerde de AK Parti adayları yarışacak. 

RİZE VE OSMANİYE'DE JEST 

AK Parti ve MHP, ittifak kapsamında olmayan illerde kendi adaylarını çıkardı. Her iki parti de il adaylarını belirlerken, AK Parti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'den, MHP de aynı şekilde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'den jest yaparak aday çıkarmadı. MHP; Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Rize'de AK Parti'nin adayını destekleyecek. AK Parti ise Adana, Manisa, Mersin ile Osmaniye'de MHP'nin adayına destek verecek. Daha önce AK Parti'nin Kars Belediye Başkan Adayı olarak açıkladığı Ensar Erdoğdu, geri çekildi. MHP'nin adayı Çetin Nazik, yerel seçimlerde yarışacak. 

ZONGULDAK'TA İKİ ADAY 

AK Parti'yle MHP arasındaki görüşmelerde müzakere edilen Zonguldak'ta her iki partinin de kendi adaylarıyla seçime katılması kararlaştırıldı. Kırklareli'nde ise AK Parti Belediye Başkan Adayı Burak Süzülmüş adaylıktan çekildi. Cumhur İttifakı'nın adayı olarak MHP'den Derya Bulut seçime katılacak. 

Başkan Erdoğan, halı tezgahının başına geçerek ilmek atmıştı. 

TÜRK BAYRAKLI HALIYLA ŞEHİT AİLELERİNE DESTEK

Başkan Erdoğan'ın, Isparta ziyareti sırasında ilmek attığı halı tamamlandıktan sonra açık artırmayla satılacak. 

Başkan Erdoğan'ın önceki gün Isparta mitingi sonrasında tezgahın başına geçerek ilmek attığı Türk bayrağı motifi işlenecek halı, tamamlandıktan sonra satışa çıkarılacak ve geliri şehit ailelerine bağışlanacak. 80 bin ilmekten oluşacak halının ebatı 120x70 santim olacak. 

BİRLİĞİN SEMBOLÜ 

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yaşar Ünlü, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Isparta'ya geliyor olması sebebiyle, gençlik kolları olarak proje hazırladık. Bu projemiz farklı insanların aynı halıya ilmek atmasıyla birliğimizi, beraberliğimizi ve bütünlüğümüzü göstermesiydi. Bu sebepten Sayın Cumhurbaşkanımız da tevazu etti. Bir ilmek de Sayın Cumhurbaşkanımız attı” dedi. 

HALKA AÇILACAK 

Ünlü, “Nasip olursa halıyı tamamlandıktan sonra açık artırma usulüyle satacağız. Elde ettiğimiz geliri şehit ailelerine bağışlayacağız. Güzel bir çalışma oldu. 3 gün 3 gece çalışıldı. Bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkan adaylarımız ilmek attı. Halıyı meydana kuracağız. Halı tezgahımızla birlikte insanlar bu halıya ilmek atmasıyla birliğimizi ve beraberliğimiz göstereceğiz” dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX