0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ocak 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:21 Ocak 2019 Pazartesi 08:00:00

Afrin kahramanlarına yeni zafer hedefi

Zeytin Dalı Harekatı'na katılan komandolarla görüntülü telefon konuşması gerçekleştiren Başkan Erdoğan, Afrin’deki terör saldırısına ilişkin, “Gerek Afrin'de gerek Cerablus'ta, gerek El Bab'da, bizim bu sürecimiz duraksamadan devam edecektir” dedi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçük Akyüz’ün yanı sıra, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın annesi Sevim, babası Canpolat Usta ve harekatta gazi olan Üsteğmen Özgür Ocak’la Hatay'a gitti. Akar, inceleme ve denetlemeleri sırasında, Afrin'deki terör hedeflerine yönelik başarıyla tamamlanan Zeytin Dalı Harekatı'na katılan birliklerdeki komandolarla bir araya geldi. 

KUTLU ZAFER UNUTULMAYACAK 

Komandolara hitabı sırasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'la görüntülü telefon konuşması gerçekleştiren Akar, Mehmetçik’in selamını Erdoğan'a iletti. Başkanlık İletişim Başkanı Fahrettin Altun da görüşmeye ilişkin bir video paylaştı. Videoda, Afrin kahramanlarına hitap eden Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nın birinci yıldönümünde gazilere şifa, şehitlere rahmet diledi. “Afrin Harekatının tüm hassasiyetleriyle teröre karşı nasıl kutlu bir mücadele olduğunu unutmamız mümkün değil” diyen Erdoğan, “Afrin'de verilmiş olan mücadelenin hatıralarımızda unutulmaz bir yeri olacaktır” ifadesini kullandı. Zeytin Dalı Harekatı'nın birinci yıldönümünde, Afrin'de gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileyen Erdoğan, “Bunlar hiçbir zaman bizim Afrin'deki mücadelemizi yıldırmayacak ve hiçbir zaman gerek Afrin'de, gerek Cerablus'ta gerek El Bab'da bizim bu sürecimiz duraksamadan devam edecektir. Bunlar Türk askerini, Özgür Suriye Ordusu'nu durduramayacağı gibi, burada tüm Suriyeli kardeşlerimize bir an önce özgürlüklerine kavuşma imkanını da getireceğiz. Suriye'nin toprak bütünlüğü artık bizim teminatımız altındadır ve burada herhangi bir bölünmeye asla müsaade edilmeyecektir” dedi. 

‘SİZLERİ GÖZLERİNİZDEN ÖPÜYORUM’ 

Afrin'de dün yaşanan terör saldırısında yaralananların Hatay'da tedavi altına alındığını belirten Erdoğan, “Gerek TSK, gerek ÖSO el ele vermek suretiyle bu mücadeleyi sürdürmektedir” diye konuştu. Programı dolayısıyla Ordu'da olduğunu hatırlatan Erdoğan, komandolara selamlarını ileterek, “Mücadeleniz kutlu bir mücadeledir, sizleri gözlerinizden öpüyorum” ifadelerini kullandı. 

ASLA MÜSAADE EDİLMEYECEK

Suriyelilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşturulacağını belirten Başkan Erdoğan, “Suriye'nin toprak bütünlüğü artık bizim teminatımız altındadır ve burada herhangi bir bölünmeye asla müsaade edilmeyecektir” ifadelerini kullandı. 

MÜNBİÇ’TE GEREKEN YAPILACAK 

Diğer harekatlarda olduğu gibi Zeytin Dalı’nda da Mehmetçik’in destan yazdığını belirten Akar, “Şu anda önümüzde duran problem sahası Münbiç, Fırat'ın doğusu var. Bununla ilgili hazırlıklarımız planlarımız yapıldı, lojistik desteğimiz tam. Yeri ve zamanı geldiğinde buradaki operasyonlarda gereken de yapılacak” dedi.

ÖNÜMÜZE ÇIKANI TEPELER GEÇERİZ

Türkiye’nin büyük hedefleri doğrultusunda yoluna devam edeceğini belirten Erdoğan, “Önümüze isterse dünyanın en büyük güçleri çıksın, hepsini tepeler geçeriz” diye konuştu.  

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Recep Kara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Ordu Aday Tanıtım Toplantısı'na katıldı. 

GERİ DÖNÜŞ YOLU KAPALI 

Hesabi adaylarla yol yürüyemeyeceklerini belirten Erdoğan, “Ne çektiysek hesabi olanlardan çektik ve onlar hep gölgelediler, hep lekelediler ve onlarla da yol yürüyemedik. Onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar, yolda bıraktılar. Yola çıktık milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler” ifadelerini kullandı. 

DÜNYAYA MEYDAN OKUDU 

Türkiye düşmanlarına meydan okuyan Erdoğan, “Bizi bölemeyeceksiniz, bizi parçalayamayacaksınız. Topraklarımıza göz dikenlerin gözlerini çıkaracağımızı bilsinler” diyerek “Afrin'de bütün terör örgütlerini tünellere gömdük. Cerablus'ta, El Bab'da, Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te gömdük ve bugünlere geldik” dedi. Başkan Erdoğan “Bu yolda önümüze ister vesayet güçleri, ister darbeciler, ister çapulcular, isterse dünyanın en büyük güçleri çıksın hepsini tepeler geçeriz” ifadelerini kullandı. 

ORDU ESKİ BAKAN GÜLER’E EMANET

Başkan Erdoğan, AK Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak, Enerji ve Tabiî Kaynaklar eski Bakanı Hilmi Güler'i açıkladı. Akkuş'ta İsa Demirci, Altınordu'da Aşkın Tören, Aybastı'da Beytullah Geçtan, Çatalpınar'da Ahmet Türe, Çaybaşı'nda Hüseyin Semiz, Fatsa'da İbrahim Ethem Kibar, Gölköy'de Fikri Uludağ, Gülyalı'da Talip Şen, Gürgentepe'de Yaşar Şahin, Kabadüz'de Yener Kaya, Kabataş'ta Yakup Yılmaz, Korgan'da Tuncay Kiraz, Kumru'da Yusuf Yalçova, Mesudiye'de İsa Gül, Perşembe'de Mustafa Saim Tandoğan, Ulubey'de İsa Türkcan, Ünye'de Hüseyin Tavlı aday gösterildi. Çamaş'ta Mahmut Ayparçası, İkizce'de Osman Kaygı, Cumhur İttifakı'nın adayı oldu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX