0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Temmuz 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:19 Temmuz 2019 Cuma 08:00:00

Dört partiden AB'ye Doğu Akdeniz tepkisi

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti'nin imzaladığı bildiride, AB'nin açıkladığı yaptırımların kabul edilemez olduğu belirtildi. 

TBMM Genel Kurulu'nda dört partinin grup başkanvekillerinin imzasıyla yayımlanan ortak bildiride, AB Dış İlişkiler Konseyi Toplantısı Sonuç Bildirgesi’nde açıklanan yaptırımların, uluslararası hukuka aykırı ve kabul edilemez olduğu belirtildi. Ortak metne HDP haricinde TBMM’de grubu bulunan partiler imza attı. 

TELİN EDİYORUZ 

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti grup başkanlarının imzaladığı bildiride şu ifadeler yer aldı: “Bizler Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partiler olarak Doğu Akdeniz bölgesi  hidrokarbon kaynaklarının paylaşımı konusunda, bir oldubittiye getirerek Kıbrıs Türk’ünün ve Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası hukuk temelindeki meşru hak ve çıkarlarını görmezlikten gelme, yok sayma, hesaba katmama yönündeki tüm girişimleri, hesapları, şiddetle telin ediyor, bu yönde siyaset yürüten çevrelerin politikalarına her hal ve şartta karşı olduğumuzu en açık ifadeyle ortaya koyuyoruz. 

HAKLARIMIZ KORUNACAK 

Avrupa Birliği’ni bu konuda uluslararası hukuka riayet ederek adil, hakkaniyetli ve tarafsız bir tutum sergilemeye davet ediyoruz. Devletimizin Doğu Akdeniz’de hidrokarbon arama çalışmalarını sürdürmesini doğru ve yerinde buluyoruz. Türkiye’nin ve KKTC’nin, hiçbir baskıya boyun eğmeksizin uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru haklarını koruyacak kudrete sahip olduğu bilinmelidir.” 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX