0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Şubat 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:24 Şubat 2019 Pazar 08:00:00

'Milletimize 6 yıl kaybettirdiler'

Tersane İstanbul'un temel atma töreninde konuşan Erdoğan, CHP'nin başını çektiği odakların engellemeleri yüzünden projenin 6 yıl geciktiğini söyledi.

İstanbul'u farklı bir konuma taşıyacak Tersane İstanbul'un temel atma töreninde konuşan Başkan Erdoğan, projeye karşı çıkanların tüm gayretlerine rağmen bir kez daha hedeflerine ulaşamadıklarını belirterek, “Fakat şehrimize ve milletimize yaklaşık 6 sene bu projede kaybettirdiler. Aynısını da AKM'de yaptılar. Orada da biz çok ciddi zaman kaybına uğradık. Ama isteseler de istemeseler de işte Atatürk Kültür Merkezi'nin temelini bir opera binası olarak attık. Şimdi de buranın temelini atıyoruz” dedi. 

HİZMET, YATIRIM DÜŞMANLARI 

“Temennimiz bu projeyi 4 yıl içinde bitirip milletimizin hizmetine sunmaktı. Ancak başını CHP'nin çektiği, aynı zihniyete mensup odaların da destek verdiği engellemeleri sonucu, projeyi uzun yıllar fiilen başlatamadık. CHP, İstanbul'a ve diğer illerimize kazandırdığımız her yatırımda olduğu gibi bu projede de soluğu hemen mahkemede aldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde de aynısını yaptılar. Aynı şeyi Harbiye Kongre Merkezi'nde de yaptılar. Çünkü bunların işi hep engellemek. Nerede hayırlı bir iş var, karşısında CHP'yi görürsünüz. Açıkçası bugünkü şu manzara Türkiye'de yegane varlık gayesi, hizmet- yatırım düşmanlığı olan malum kesime verilmiş esaslı bir derstir. Bugün hep birlikte şahitlik ettiğimiz şu tablo, Türkiye'de eser siyasetinin yeni bir zaferidir.” 

2 YAT LİMANI VE 3 OTEL 

Başkan Erdoğan, Tersane İstanbul Projesi'nin, İstanbul'u çok farklı konuma taşıyacak bir proje olduğunu kaydederek, 238 bin metrekarelik alanda yap-işlet-devlet modeliyle bu projeyi hayata geçirdiklerini anlattı. Erdoğan, proje kapsamında burada 2 adet 70 yat bağlama kapasiteli yat limanı, toplam yatak sayısı 1200 olan 5 yıldızlı 3 otel inşa edileceğini aktardı. 

TÜRKİYE'NİN İLK KADIN MÜZESİ 

Tersane bölgesinde 3 müze kurulacağını belirten Erdoğan, müzelerden birinin Sarıyer'deki Sadberk Hanım müzesi olacağını ve müzenin buraya taşınacağını ifade etti. “Onun için de Koç grubuna teşekkür ediyorum” diyen Erdoğan, burada bir de Kadın Müzesi aynı şekilde inşallah inşa edeceğiz. Zira ülkemiz bu yönde çok çok fakir. İlk defa bir Kadın Müzesi'ni burada inşa etmiş olacağız. Bir üçüncü müze de yine Türk İslam Eserleri Müzesi olarak yine burada inşa edilecek. Bunlarla birlikte ülkemizin müzeciliğine 3 müze ile kültür hayatına katkıda bulunmuş olacağız” diye konuştu. 

60 BİN KİŞİYE İSTİHDAM İMKANI

Proje kapsamında kültür merkezi, sergi alanı, tiyatro, sinema, eğlence tesisleri ve 5 bin 700 araç kapasiteli kapalı otoparkın da yer alacağını belirten Erdoğan, apart ünite ve 100 bin metrekarelik açık yaşam alanı ile 80 bin metrakere perakende alanının da bu projenin bir parçası olduğunu dile getirdi. Başkan Erdoğan, “Müştemilatıyla, muhtevasıyla, mimarisiyle, konumuyla şehrimize layık bu projenin yatırım süresi tamamıyla 3 yıl ama kasım ayında inşallah ilk etabı diyebileceğimiz bölümünü açmış olacağız. Proje yapım aşamasında 4 bin kişilik, hizmete girmesiyle doğrudan 15 bin, dolaylı 45 bin olmak üzere 60 bin insanımıza yeni istihdam sağlayacaktır” açıklamasında bulundu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX