0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Mayıs 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:23 Mayıs 2019 Perşembe 11:48:00

'Rumlar Akdeniz'de ateşle oynuyor'

Rum Yönetimi Enerji Bakanı Lakkotropis, tek taraflı ilan ettikleri Münhasır Ekonomik Bölge'de faaliyetlerine gelecek 2 yılda 8 sondajla devam edeceklerini açıkladı. 

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Enerji Bakanı Yorgos Lakkotropis, Türkiye'nin Kıbrıs yakınlarında Fatih gemisinin başladığı hidrokarbon arama ve sondaj çalışmaları sürerken, düzenlediği yıllık plan sunumunda açıklamalarda bulundu. 

ALTISI ARAŞTIRMA 

Kıbrıs açıklarındaki faaliyetlerine devam edeceklerini belirten Lakkotropis, “Gelecek 24 ay içinde 8 sondajın yapılması planlanıyor. Bunların 6'sı araştırma 2'si ise teyit amacıyla gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı. Lakkotropis, sondajların bu yılsonunda veya gelecek yılın ilk döneminde başlayacağını ileri sürerek, sözde MEB kapsamındaki 7'nci parselde de lisanslama çalışmalarında son aşamaya geldiklerini belirtti. 

HEPSİ AÇIKLAMA YAPTI

Başta Rum yönetimi ve Yunanistan olmak üzere Avrupa Birliği (AB), ABD, Mısır ve İsrail'den Türkiye'nin Akdeniz'deki doğal gaz arama faaliyetlerine karşı açıklamalar gelmişti. 

Rum yönetimi İsrail’le askeri tatbikata başlarken İngilizler de adaya F-35 yığınağı yaptı. 

İSRAİL VE FRANSA’DAN TAM DESTEK 

Doğu Akdeniz'de yaşanan enerji sahası geriliminde Türkiye'nin olası bir müdahalesine karşı Rum yönetimi, Fransa ve İsrail’le işbirliği anlaşması yaptı. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Savunma Bakanlığı, İsrail’le 29 Mayıs'a kadar sürecek bir askeri tatbikat başladığını açıkladı. İngiltere ise Güney Kıbrıs'a F-35 yığınağı yaptı. Dikine kalkış ve iniş kabiliyetine sahip F-35B savaş uçakları Limasos'da bulunan Akrotiri Hava Üssü'ne konuşlandı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX