0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Haziran 2018 Çarşamba 13:05:00 - Güncelleme:13 Haziran 2018 Çarşamba 13:28:00

Gündemi sarsan FETÖ itirafları: Sohbet için Emre Belözoğlu'nun evinde buluştuk

FETÖ’nün futbol yapılanmasına ilişkin soruşturma tamamlandı. Eski futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral, Zafer Biryol, Ersin Güreler,İsmail Şengül, eski milli kaleci Ömer Çatkıç hakkında ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İtirafçı olan İrtegün, Boral ve Biryol futbol dünyasında örgüt sohbetlerine kimlerin katıldıklarını tek tek açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün futbol yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, eski futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral,  Zafer Biryol, Ersin Güreler, eski milli kaleci Ömer Çatkıç, İsmail Şengül, hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede eski futbolcu Bekir İrtegün’ün ifadesi dikkat çekti.

TAKIMDAN ÖMER ÇATKIÇ -BARIŞ DURMAZ GELİRDİ

İşte İrtegün’ün futbol dünyasına ilişkin verdiği bilgiler: “2007-2008 FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü olan yapıyla Gaziantep'te tanıştım. Dini açıdan bir şeyler öğrenebileceğimi düşünerek o zaman Gaziantep'te sohbetlere katılıyordum. Bizimle sohbet yapan kişi Ahmet isimli bir şahıs idi. Şahsın o dönem bir okulda müdürlük yaptığını biliyorum. Takım içinde Ömer Çatkıç, Barış Durmaz geliyordu”. 

 EMRE BELÖZOĞLU-ALPER POTUK-GÖKHAN GÖNÜL-MEHMET TOPAL SOHBETLERDE

“2009 yılında Fenerbahçe transferinden sonra Ali Şenel isimli bu yapıdan olan birisi aradı. Bir süre sonra, o dönem Fenerbahçe'de oynayan Emre Belözoğlu, Uğur Boral, Ertuğrul Taşkıran'ın da Ali Şenel ile görüştüğünü öğrendim. Bende 2009 yılının son aylarında bu kişinin yapmış olduğu sohbetlere diğer futbolcu arkadaşlarımla katılmaya başladım. Fenerbahçe'de futbol oynadığım süre içerisinde hatırladığım kadarıyla Alper Potuk, Orhan Şam, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'da Ali Şenel isimli şahsın yapmış olduğu sohbetlerde görmüşlüğüm vardır”.

BELÖZOĞLU’NUN EVİNDE DE BULUŞTUK

“Toplantılarımız genelde Anadolu Yakası'nda bu yapıya ait okullarda oluyordu. Hatırladığım kadarıyla Çamlıca'da ev yemekleri yapan bir yerde de buluştuğumuz olmuştu. Ayrıca yine hatırladığım kadarıyla birkaç kez Emre Belözoğlu'nun evinde de buluşmuştuk”.

BORAL: “TUNCAY ŞANLI, SERDAR KULBİLGE, KERİM ZENGİN DE KATILIRDI”

İddianamedeki bir diğer isim eski milli futbolcu Uğur Boral ifadesinde “Gençlerbirliği’nde oynarken yapılan sohbetlere Ümit Bozkurt, Sedat Yeşilkaya, Erkan Özbey, Ali Cansun ve bir ya da iki kez Tunuslu Sammy Gtary isimli futbolcunun da geldiğini. Boral, 2006 yılında Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra ise Ali Şenel isimli kişinin tarafından yapılan sohbetlere Fenerbahçe’den takım arkadaşları olan Tuncay Şanlı, Serdar Kulbilge, Kerim Zengin, Bekir İrtegün, Emre Belezoğlu, Orhan Şam, Gökhan Gönül isimli kişilerin değişik zamanlarda değişik gruplarla katıldığını anlattı. En çok ise Orhan, Bekir ve Emre’nin ile daha çok sohbetlere gitmişliği olduğunu söyledi. 

ÖMER ÇATKIÇ 12 İSMİ AÇIKLADI

İddianamede Ömer Çatkıç’ın verdiği isimler ise şöyle:  “1998 yılında da Gaziantep Spor oynarken o dönem Ümit Bozkurt sohbetlere gidiyormuş, bana benim de katılabileceğimi söyledi. Bende burada da sohbetlere katılmaya devam ettim. Gençlerbirliği'nden takım arkadaşlarım Erkan Özbey, Gökhan Tokgöz, Mehmet Çakır geliyordu. Gaziantepspor'a Bekir İrtegün, Barış ve Mahmut isimli futbolcularla birlikte sohbete gidiyorduk. Antalyaspor’da Uğur Kavuk, Hakan Özmert, Orhan Ak, Emrah Başsan katılırdı. 2014 yılında Zafer Biryol’un telefonu üzerine kendi evinde sohbetlere katıldım. Evde Zafer dışında Ersin ve İsmail isimli futbolu bırakmış iki kişi daha vardı ve ayrıca o gün orada tanıştığım, soyismini bilmediğim Emre isimli bir şahıs vardı. Emre sohbetleri veriyordu. Hatırladığım kadarıyla Emre isimli bu kişi öğretmendi. 

İŞTE ZAFER BİRYOL’UN VERDİĞİ İSİMLER

Zafer Biryol ifadesinde, 2003-2005 yılları arasında Konyaspor’da oynadığı dönemde takım arkadaşları olan Ersin Güreler, Ömer Gündostu, Tayfun Türkmen, Yasin Çelik, Suat Usta, Ceyhun Eriş, Okan Koç, Özden Öngün isimli şahısları, 2005-2006 yıllarında da Fenerbahçe’den Mahmut Hanefi, Kerim Zengin ve Gürhan Gürsoy,  2006-2007 yılları arasında Bursaspor’da oynadığı dönemde takımdan arkadaşları olan Ömer Aysan Barış, Orhan Alemdar,  2007-2008 yılları arasında Çaykur Rizespor’da oynadığı dönemde de  takım arkadaşları olan Cem Baki, Suat Usta, Gökhan Kök,  2008-2009 yılları arasında Mersin İdman Yurdu’nda, Erdal Sezek, Nurullah Kaya, Veysel Kılıç’ın katıldığını açıkladı. 

İSMAİL ŞENGÜL VE ERSİN GÜRELER İNKAR ETTİ

İddianamede, İsmail Şengül ile Ersin üreler ise ifadelerinde Fethullah Gülen ile hiç görüşmediklerini, örgütün herhangi bir toplantısına katılmadıklarını, örgüte maddi yardımda bulunmadıklarını, Bylock kullanmadıklarını ve örgüt yöneticileriyle herhangi bir temaslarının olmadığını belirterek hakkındaki suçlamaları reddetti.  Ancak Şengül’ün, örügtün kapatılan Özel Kaynak Eğitim ve Sosyal Hizmetleri A.Ş’de SGK kaydının bulunduğu belirtildi. İddianamede Şengül ve Güreler’in 2014 yılında şüpheliler Ömer Çatkıç, Zafer Biryol ve şuana kadar yakalanamayan FETÖ imamlarından Saffet isimli şahsın önderliğinde sohbet toplantıları yapmak suretiyle örgütsel faaliyette bulunduğu belirtildi.

SİVİLLER HAKKINDAKİ SORUŞTURMA DEVAM EDECEK

İddianamede Bekir İrtegün’ün verdiği isimler olan Ahmet, Ali Şenel ve Erhan Erkoç’un isimli kişilerin hala bulunamadığı ve haklarında yakalama kararı çıkarılarak soruşturmanın devam ettiği belirtildi.  

İŞTE İFADELERDEN ORTAYA ÇIKAN İSİMLER

Tuncay Şanlı, Serdar Kulbilge, Kerim Zengin , Barış Durmaz, Ümit Bozkurt, Sedat Yeşilkaya, Erkan Özbey, Ali Cansun, Erkan Özbey, Gökhan Tokgöz, Mehmet Çakır ,Uğur Kavuk, Hakan Özmert, Orhan Ak, Emrah Başsan, Ersin Güreler, Ömer Gündostu, Tayfun Türkmen, Yasin Çelik, Suat Usta, Ceyhun Eriş, Okan Koç, Özden Öngün, Mahmut Hanefi Erdoğu,  Gürhan Gürsoy, Ömer Aysan Barış, Orhan Alemdar, Cem Baki, Suat Usta, Gökhan Kök, Erdal Sezek, Nurullah Kaya, Veysel Kılıç.

(Akşam)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX