0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Mart 2019 Salı 09:19:00 - Güncelleme:26 Mart 2019 Salı 11:01:00

Handan Toprak Benli: İmamoğlu kadına şiddetin örneğini sergiledi

Ekrem İmamoğlu'nun tüm Türkiye'de infiale neden olan tehdidine ilişkin olarak DSP Avcılar Belediye Başkan adayı Handan Toprak Benli açıklamalarda bulundu. Benli, "Ekrem İmamoğlu, 23 Mart’taki Avcılar mitinginde, “Son uyarım, çekil” diyerek şahsımı tehdit etti ve kadına yönelik siyasi baskı ve şiddetin bir örneğini sergiledi. " ifadelerini kullandı.

Zillet İttifakı'nın (CHP-İP-HDP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Avcılar mitinginde, DSP'li rakibi Handan Toprak Benli'ye "Son uyarım, çekil" sözlerini sarfetmişti. DSP'nin Avcılar adayı Handan Toprak Benli son derece çirkin ve CHP'nin tarihine bir kara leke olarak eklenen tehdide cevap verdi.

İşte Benli'nin açıklamalarından öne çıkanlar;

"İMAMOĞLU'NU KINIYORUM"

Tehditlere karşı son derece onurlu bir duruş sergileyen Benli, "Ekrem İmamoğlu, 23 Mart’taki Avcılar mitinginde, “Son uyarım, çekil” diyerek şahsımı tehdit etti ve kadına yönelik siyasi baskı ve şiddetin bir örneğini sergiledi. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ise İstanbul İl Başkanı Çiğdem Mercan, DSP İBB Adayı Muammer Aydın ve DSP İlçe Başkanı Kaya Kızılgül ile birlikte Avcılar Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak, bu antidemokratik ve cinsiyetçi tehdidi kınadılar. Ben de kendisini kınıyorum. Tüm duyarlı insanları bu erkek egemen, kadına siyasi şiddet uygulayan zihniyete karşı kadın adayları desteklemeye davet ediyorum." açıklamasında bulundu.

DSP’ye geçen Mustafa Sarıgül, “CHP’de, kazanacağı belli olan isimleri engelleyen bir grup var” demişti. CHP yönetimindeki oligarşiye dikkat çeken DSP'nin Avclar adayı Benli, "Gerçekten çok acı bir durum. Bir partiyi yönetenlerden ne beklenir? Seçimleri kazanmaları. Parti, “Bu ilçeyi kimin sayesinde en yüksek oyla alırım?” diye düşünür. Ama böyle yapılmıyor maalesef." dedi.

CHP YÖNETİMİNE: BÖYLE YOLDAŞLIK OLMAZ

CHP yönetimini yerden yere vuran Benli, "Yerime aday gösterilen kişi, ‘milletvekili olacağım’ diye istifa edip gitmiş. Ben ise Avcılar’ı tanıyorum. Neden ben değil de, o aday gösterildi? Depremle ilgili bütün hazırlıkları yapmışım. Tüm plan ve projelerimi bitirmek için sadece birkaç aya ihtiyacım var. Mayıs’ta hepsi bitmiş olacak. Bir belediye başkanına 2 aylık süre tanınmaz mı? Böyle yoldaşlık olmaz. O yüzden DSP’ye geçtim. Vatanım benim için nasıl kutsalsa, CHP’nin ‘altı oku’ da o kadar kutsaldır. Aynı değerleri taşıyan DSP’de yoluma devam ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX