0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Temmuz 2018 Pazartesi 01:57:00 - Güncelleme:16 Temmuz 2018 Pazartesi 02:12:00

İhanetin hücrelerini söküp atacağız

FETÖ’nün hain darbe girişimine karşı yazılan 15 Temmuz destanının ikinci yıldönümünde, devlet ve millet aynı ruhla teyakkuzda. Başkan Erdoğan, kararlılığı vurguladı. “FETÖ’nün arkasından gelenler bitmez ama onların girdiği  bütün hücreleri söküp atacağız” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz’un yıldönümü vesilesiyle şehit yakınları ve gazilere Külliye’ de verdiği yemekte, “15 Temmuz’u unutturmayacağız, unutmayacağız” dedi. Başkan Erdoğan, “Milletimizi kalkındırmak, refahımızı artırmak için kullanmamız gereken kaynaklarımızı terörle mücadeleye tahsis etmek zorunda kalıyoruz. Terör örgütlerinin ısrarla üzerimize salınmasının gerisindeki amaçlardan birisinin bu olduğunu da biliyoruz. İşte bu kısır döngüyü kırmak için son yıllarda terörle mücadele stratejimizi değiştirdik. Artık tehlikenin kapımıza dayanmasını beklemiyoruz. FETÖ’nün de tek hedefi ülkemizin birliğidir, beraberliğidir. Türkiye kendi kararlarını alıp, hedeflere ilerledikçe engelleri giderek daha kolay aşmayı başardık” ifadelerini kullandı. 

MASADA KAYBETMEYECEĞİZ

15 Temmuz gecesi milletin sergilediği kahramanlığın sırrını keşfetmek isteyenlerin asırlardır süregelen büyük mücadeleye bakması gerektiğini belirten Erdoğan, “FETÖ’nün arkasından gelenler bitmez. Onların girdiği bütün hücreleri keşfederek söküp atacağız. Durmak yok. 15 Temmuz’u unutturmayacağız, unutmayacağız. Milletimiz asırlardır sahada kanıyla, canıyla ve bileğinin hakkıyla kazandıklarını masada söz oyunlarıyla, diplomasi tuzaklarıyla, gafletle ve hatta ihanetle kaybetmekten bıkıp usanmıştır. Biz kaybetmeyeceğiz. Şehitlerimizin kanları, gazilerimizin fedakarlığı ve bu yola baş koymuş milyonların mücadelesi uğruna kazandıklarımızı masada tehlikeye atmamakta kararlıyız” dedi. 

ONLARA YAPILAN ŞAHSIMA YAPILMIŞTIR

15 Temmuz’un milletin inancının sembolü olduğunu belirten Erdoğan, “Kendi akıllarınca 15 Temmuz’u önemsizleştirmeye çalışanlar aslında örtülü olarak ülkemize ve milletimize karşı ruhlarında biriktirdikleri kibirlerini, kinlerini dile getiriyorlar. Terörle mücadelemizi küçümseyenler de aynı ruh halindedir. Hiçbir siyasi, sosyal, ekonomik çıkar hiçbir kişisel husumet böyle bir alçaklığı mazur gösteremez. Şehitlerimizin, gazilerimizin incitilmesine asla izin vermeyiz. Her şehit ailesi ve her gazi benim öz kardeşim mesabesindedir. Onlara yapılan her yanlışı şahsıma yapılmış sayarım, ona göre davranırım” şeklinde konuştu. 

GERÇEK YÜZLERİNİ GÖRDÜK

Erdoğan, başarılamaz denilen nice işin üstesinden geldiklerini, sahada mesafe kat ettikçe yıllarca ülkemize patinaj yaptıranların gerçek güçlerini görme imkanı bulduklarını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Sahada karşımızda duramayanların, diplomasi, siyaset, ekonomi tuzaklarını da birer birer teşhis ve teşhir ediyoruz. İnşallah bundan sonra işimiz daha kolay. Yeni yönetim sistemimizle karar alma ve uygulama mekanizmalarını tıkayarak Türkiye’yi yönlendirenlerin bir kozlarını daha ellerinden aldık. İnşallah 2023 hedeflerine ulaştığımızda her şey çok daha farklı hale gelecek.”

TARİHİNİ BİLEN NESİLLER

“Bir daha 15 Temmuz’lar yaşamamak için çocuklarımızı bu ruhla yetiştirmeliyiz” diyen Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Dinini, milliyetini, dilini, vatanını, devletini bilmeyen her çocuk terör örgütlerinin potansiyel hedefidir. Ama benim sizden bir ricam var. Şehadet bambaşka bir şeydir. O makam çok başkadır. Şehadetin inceliğini, hassasiyetini özellikle kavramak ve şehadetin istismar edilmesine asla müsaade etmemek gerekir ki, şehitlerimizi o makamda rahatsız etmeyelim. Cehalet okuma yazma bilmemek değil, tarihini, kültürünü öğrenmemektir. Bize kendini bilecek, elif gibi dosdoğru olacak, gönüllere girecek nesiler lazım. İşte bunun için eğitim öğretim konusunu önceliklerimizin en başına alıyoruz.” 

AHTAPOTUN KOLLARINI KESTİK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması’nın gerçekleştirildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki törene katıldı. 81 vilayette anma töreni düzenlendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz gecesi FETÖ’cü alçakların karşısında kanlarıyla destan yazan, ezanımıza, bayrağımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu aynı anda yüreğimizde hissediyoruz. Silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını böldüğün bir gecede Türk milletinin cesareti Çanakkale Ruhu’nun Kuvayi Milliye şuurunun halen diri olduğunu gösterdi. Bu millet vücudunu siper etti. F-16’lara helikopterler, tankların altına yattı” dedi. 

YENİDEN DİRİLİŞİN ADI 

Türk milletinin 15 Temmuz’da FETÖ’cü alçaklara sokakları meydanları, köprüyü dar ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu millet FETÖ eliyle Türkiye’nin hizaya sokulmasına izin vermemiştir. 15 Temmuz Türk milletinin yeniden dirilişinin, şahlanışının, kendisine yönelen saldırı karşısında tekrar kıyama kalkmasının adıdır. 15 Temmuz tüm Türkiye’nin zaferidir. 15 Temmuz bizimle beraber dünyanın dört bir yanından adalet özgürlük mücadelesi veren tüm mazlumların zaferidir. İnlerine gireceğiz dedik inlerine girmeye devam edeceğiz. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu milletin huzurun kaçıranlar karşılarında bizi bulacak” diye konuştu. 

UNUTMAYACAĞIZ 

Yıldönümlerinin aynı zamanda muhasebe günleri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşadıklarımızdan çok büyük ders çıkardık. Kimin kara gün kimin de iyi gün dostu olduğunu gösterdi. Pensilvanya’daki melunun takiye, hile, yalan dolanla büyük bir gizlilik içinden büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik. 80’in üzerinde firari elebaşını ülkemize getirdik. Yargıya teslim ettik. O gece ülkemizde ihanet eden son FETÖ’cü hain de hesap verene kadar bu mücadeleyi hukuk içinde kararlılıkla devam ettireceğiz” şeklinde konuştu. 

İDAM MÜZAKERE MASASINDA 

Kalabalığın “İdam” diye slogan atması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunların hepsi müzakere masasında şehitlerimizin kanını yerde asla yerde bırakamayız. Tanklara alkış tutanları unutmuyorsak, Yeşilköy’de havalimanında tankların arasından Bakırköy belediyesine sığınanları asal unutmayacağız. Bu millet vatan söz konusun olduğunda aynı safta olan necip bir millettir. ülkemizin ve milletimizin geleceği aydınlıktır” dedi. Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşları selamladı. Daha sonra törene katılan protokol üyeleri sahneye çıkarak, milyonlarla birlikte dua etti. 

BAŞKAN'DAN KURAN TİLAVETİ

15 Temmuz şehitleri Millet Camii’nde dualarla anıldı. Başkan Erdoğan, camide şehitlerin ruhu için Kuran okudu.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yıldönümünde şehitler için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Millet Camii’nde Hatm-i Şerif okundu.  Başkan Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, bakanlar ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da camide şehitler için dua etti. Erdoğan şehitler için Kuran-ı Kerim okurken, çok sayıda vatandaş da camiye akın etti. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, tüm şehitler için Hatm-i Şeriflerin duasını okudu.

PENSİLVANYA’DAKİ TERÖRİSTLERE ŞOK 

ABD’de Türk toplumu, Pensilvanya eyaletinde bulunan FETÖ kampının önünde gösteri düzenledi.   Ömer Halisdemir başta olmak üzere, ellerinde 15 Temmuz şehitlerinin fotoğrafları ve Türk bayraklarını taşıyan vatandaşlar, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in iadesini istedi. FETÖ kampı önünde gösteriler devam ederken, arkasında pankartlar asılı olan 3 uçak, kampın bulunduğu kasaba üzerinde 3 saat boyunca uçarak, kasaba halkını FETÖ hakkında bilgilendirdi. Pankartlarda İngilizce “Gülen 251 masum insanın canına kastettiği için aranıyor.” ile “Gülen 15 Temmuz’u organize etti” ve “Gülen’i iade et, suçunu itiraf etti” ifadeleri yer aldı. 

BU RUHU YAŞATACAĞIZ

FETÖ’nün alçak darbe girişiminin 2. yılında, Karşıyaka Mezarlığı’ndaki 15 Temmuz Şehitliği’nde anma programı düzenlendi. Programa katılan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, dünya durdukça ay yıldızlı bayrağın inmeyeceğini ve ezanların dinmeyeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti: “O gecede göğsünü her türlü alçak kurşuna karşı siper eden bu aziz milletin evlatları, bu inançla, bu kararlılıkla canlarını verdiler. Amacımız 15 Temmuz ruhunu canlı bir şekilde tutmak, 81 milyonun kardeşliğini, birliğini, beraberliğini daim kılmaktır. Bir kez daha bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor. Ve buna benzer alçak hiçbir olayı bu milletin bir daha yaşamamasını Rabbimden niyaz ediyorum.”

HAİNLERİN TÜRKSAT PLANI BÖYLE TUTMADI 

TBMM Başkanı Binali Yıldırım TÜRKSAT’taki törende 15 Temmuz gecesine ait bilinmeyen bir detayı açıkladı. 

Binali Yıldırım şöyle konuştu: “Değerli kardeşlerim FETÖ alçak terör örgütünün öncelikli amaçları önceki darbe girişiminde olduğu gibi iletişim alt yapısını çökertmekti. Böylelikle vatandaş bilgi alamayacak ve darbeye karşı direniş sağlanamayacaktı.  

HESAP EDEMEDİLER 

Bu amaçla FETÖ terör örgütü, tam da burada TÜRKSAT’ı hedef aldı. Amaçları Türkiye’deki bütün yayınları durdurmak. Ancak bilmedikleri hesap edemedikleri bir şey var sadece TÜRKSAT 1A ve 1B’ye hizmet eden sembolize anten var. Herhalde dediler ki al aşağı edersek işi bitirmiş oluruz. Halbuki alçaklar teknolojinin bu kadar geliştiğini hesap edemediler. Allah plan yapanların en hayırlısıdır. O günkü genel müdüre dedim ki eğer buraya bir şekilde saldırı olursa biz bu yayınların devam etmesini nasıl sağlarız? Bir tedbiriniz var mı? O zaman yok dediler, o halde derhal bir tedbir alacaksınız dedim. 

TRT DEVRE DIŞI BIRAKILDI 

Sistem herhangi bir aksaklık olmadan çalışmalıdır. TÜRKSAT’ta çalışan arkadaşlarımızın akıllı tutumları sayesinde hainler  emellerine ulaşamadılar. Burada TÜRKSAT’ta çalışan 2 değerli arkadaşımızı kaybettik.  Biliyorsunuz FETÖ’cüler diğer bir adres olarak TRT’yi seçtiler. Korsan duyurularını yapmaya başladılar. Ancak TÜRKSAT o esnada yedek sistemi devreye sokarak TRT’yi yayından çıkardı. Böylece darbecilerin emelleri kursağında kaldı. Bütün gece kanallar yayına devam etti, vatandaşlarımız sağlıklı bilgi alma imkanına kavuştu.” 

AKAR İLK ŞEHİDİ UNUTMADI

Milli Savunma Bakanı Akar, 15 Temmuz’un ilk şehidi Topçu Astsubay Bülent Aydın’ın kabrini ziyaret etti.

Cebeci mezarlığına giderek FETÖ’nün hain darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan Kurmay Albay Sait Ertürk ile Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın’ın mezarını ziyaret eden Bakan Akar, mezarlara çiçek bıraktı ve dua etti. 

En üst rütbeli şehit

Hulusi Akar, yakınlarının mezarlarını ziyarete gelen şehit aileleriyle de bir süre sohbet etti. İstanbul’da darbe girişiminin engellenmesinde kahramanca mücadele ederek önemli bir rol oynayan Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk, hain darbecilerin şehit ettiği en üst rütbeli asker olmuştu. 

Hainler ilk onu vurdu

Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın’ın ismi ise Genelkurmay Karargahı’nda yaşananlara ilişkin çatı iddianamesinde “15 Temmuz’un ilk şehidi” olarak yer almıştı.

TÜRKiYE’Yi BULUŞTURAN KAHRAMAN

Darbeci general Semih Terzi’yi öldürerek hain girişimin seyrini değiştiren şehit Halisdemir’in Niğde’deki kabri, Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğradı.

Gösterdiği kahramanlıkla hainlerin tüm hesaplarını altüst eden şehit Ömer Halisdemir’in Bor ilçesi Çukurkuyu beldesinde bulunan şehitlikteki kabrinde sabahın erken saatlerinde Türkiye’nin dört bir yerinden gelen ziyaretçiler, Kuran-ı Kerim okudu, dua etti. Kabirde bazı ziyaretçilerin  duygulu anlar yaşadığı görüldü.  İstanbul’dan gelen Hanifi Ağca, şehit Ömer Halisdemir’in Türkiye’nin kaderini değiştiren sevilen bir insan olduğunu belirterek, “Sadece ona olan saygı ve sevgimizden dolayı geldik. Bu ülke ona çok şey borçlu. Biz değerlerimize saygı duymak zorundayız. Halisdemir de Türkiye’nin kaderini değiştiren müstesna bir insan” dedi. Iğdır’dan gelen Turan Tatal ise Ömer Halisdemir’in ülkesi için kendini feda ettiğini vurgulayarak, “Mekanı cennet olsun. Her zaman anacağız. Böyle insanlara ihtiyacımız var. O bizim bir kardeşimiz, bir parçamız. Kendini, ülkenin kaderine adadı. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşamayız” diye konuştu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX