0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Temmuz 2019 Cuma 09:06:00 - Güncelleme:19 Temmuz 2019 Cuma 09:27:00

Harekat için emir bekleniyor

Suriye’nin kuzeyinde yuvalanmış PKK/YPG’ye düzenlenecek harekt için sevkıyatlar sürüyor. Milli Savunma Bakanı Akar, dün son hazırlıkları denetlemek için kuvvet komutanlarıyla sınıra gitti.

Türkiye’ye tehdit oluşturan terör örgütü üyelerini bölgeden temizlemek için düzenlenecek harekâtın hazırlıkları hız kesmeden sürüyor. Yaklaşan harekâtla ilgili dün dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’le Hatay'a geldi. Hatay Havalimanı'nda Vali Rahmi Doğan, 2. Ordu Komutan Vekili Korgeneral Sinan Yayla ve diğer yetkililerce karşılanan Bakan Akar ve komutanlar, buradan sınır hattındaki birliklere geçti. 

KARAVANADAN YEDİ 

Sınırda bulunan birlik komutanlarıyla görüşerek, onlara talimatlar veren Hulusi Akar, Altınözü ilçesindeki Kıyıgören Hudut Karakolu’nu denetledi. Hudut tekmilinin ardından tören mangasıyla karşılanan Bakan Akar, karakoldaki nöbet kulesine çıktı. Sınırdaki faaliyetlere ilişkin brifing alan Akar, bölgeyi inceledi. Askerlerle sohbet eden Hulusi Akar, öğle yemeğini de Mehmetçik’le karavanadan yedi. Bakan Akar ve beraberindeki heyet, daha sonra Boynuyoğun ve Apaydın Geçici Barınma merkezilerine geçerek, buradaki Suriyelilerle görüştü.   

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX