0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Aralık 2018 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:15 Aralık 2018 Cumartesi 09:15:00

Harekattan daha fazlası

Türkiye, Fırat’ın doğusunu terörden temizlemekte ne kadar kararlı olduğunun mesajını hava harekâtıyla verdi. Terör örgütü PKK/PYD-YPG’nin yuvalandığı Kuzey Irak’ın Sincar ve Karacak Dağı bölgesinde, 30'dan fazla hedef imha edildi. 

Başkan Erdoğan’ın terör örgütünün yuvalandığı Fırat’ın doğusuna “Birkaç güne başlayacak” sözleriyle işaretini verdiği harekat öncesi, TSK mesaj yüklü bir operasyon gerçekleştirdi. Mehmetçik, Irak’ın kuzeyine düzenlediği hava harekatıyla terör örgütü PKK/PYD-YPG hedeflerini yerle bir etti. Teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar ve Karacak Dağı bölgelerine düzenlenen harekat, gerek verdiği mesaj, gerekse plan ve icra aşamalarıyla dikkat çekti. Sınırdan 85 kilometre uzaklıktaki Sincar’la 165 kilometre uzaklıktaki Karacak Dağı bölgelerindeki terör hedefleri, istihbarat birimleriyle yoğun koordinasyon içinde belirlendi. Hedefler belirlenirken sivil halkın can ve mal güvenliğiyle çevrenin korunması konusunda azami hassasiyet gösterildi. Baskın tarzında yapılan harekata 20'den fazla savaş uçağı katıldı. insansız hava araçlarıyla tanker uçaklar da harekatta görev aldı. 

TERÖRİSTLER BÜYÜK ŞOK YAŞADILAR 

Sincar ve Karacak Dağı bölgesindeki terör hedefleri, savaş uçaklarınca aynı anda vuruldu. 30'dan fazla hedefin ateş altına alındığı harekat sırasında uçaklardan atılan bombalar, eşzamanlı olarak terör hedeflerini imha etti. Baskın tarzında yapılan harekat nedeniyle terör örgütü üyeleri büyük şok yaşadı. Çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği harekat kapsamında, Karacak Dağı bölgesi ilk defa vurulmuş oldu. Hiçbir sivil hedefin zarar görmemesi ise hava harekatının plan ve icra aşamalarında gösterilen özeni bir kez daha gözler önüne serdi. 

AKAR'DAN YENİ GÖREV TALİMATI 

Teröristlerce kullanılan barınak, sığınak, mağara, tünel ve depoların imha edildiği harekat, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK’nın komuta kademesi tarafından yakından takip edildi. Başarılı harekata katılanları kutlayan ve Başkan Erdoğan’ın selamlarını ileten Akar, “Ülkemizi ve asil milletimizi kahrolası terör belasından kurtaracağız. Bu görev bitti, bundan sonraki görevler için de hazırlıklarımızı aynı ciddiyetle, samimiyetle yapmak suretiyle hazır olacağız” ifadelerini kullandı. 

DUNFORD'DAN SURİYE TELEFONU 

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, mevkidaşı Yaşar Güler'le telefonda görüştü. Dunford, Türkiye’nin Suriye sınırına kurulacak gözlem noktaları hakkında Güler’i bilgilendirdi. Gözlem noktalarının, Türkiye'ye yönelik Suriye'den söz konusu olabilecek herhangi bir tehdidi caydırmaya yönelik olduğunu vurguladı. ABD'den yapılan açıklamada, “Komutanlar, Suriye'nin kuzeydoğu sınırına kurulan ABD gözlem noktaları dahil karşılıklı güvenlik menfaatlerini ele aldı” ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla harekatı gece boyunca Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'nden takip etti.

TSK’nın Irak’ın kuzeyine bombardımanı dün de devam etti. Teröristlerin yuvalandığı Haftanin, Zap ve Hakurk bölgelerine hava harekatı düzenlendi. PKK’ya ait mağara ve sığınaklar imha edildi. Üs bölgelerine saldırı hazırlığında olan silahlı 8 terörist etkisiz hale getirildi. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, yapılan operasyonlar neticesinde son bir haftada yurtiçinde ve yurtdışında 21 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

KARACAK İLK KEZ VURULDU 

20’den fazla savaş uçağının katıldığı operasyonda, ilk kez Irak'ın 165 kilo-metre derinindeki Karacak Dağı bölgesi vuruldu. TSK, terör örgütüne her yerde operasyon yapıp vurabileceği mesajını bir kez daha verdi.

MEHMETÇİK TEYAKKUZDA 

Sınırda konuşlu askerler, hazır kıta büyük operasyon için Ankara’dan gelecek emri bekliyor. TSK’nın hava harekatının ardından büyük korku yaşayan teröristler, Türkiye sınırının karşısında kalan Ayn el-Arap, Telabyat, Rasulayn ve Kamışlı bölgesinde hendek, tünel ve sığınaklar oluşturma telaşına düştü. Örgüt, sivillerin bölgeden ayrılmasını zorla ve tehditlerle engellemeye çalışıyor. Kritik noktalarda tedbirler artırılırken, devriye ve gözetleme faaliyetlerini sıklaştıran Mehmetçik, olası saldırı ve taciz atışlarına karşı eli tetikde 7-24 sınır hattını anbean takip ediyor. Sınır hattına sevkıyatlar aralıksız devam ederken, Hatay ve Kilis başta olmak üzere Türkiye’nin değişik bölgelerinden yola çıkan askeri birliklerin ilk kısmı Suriye sınırına ulaştı. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) olası harekata hazır olduğunu açıklarken, komutanlar Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon için TSK'nın sinyalini beklediğini ifade etti.  

PKK’nın TSK karşısındaki çaresizliği bir kez daha gözler önüne serildi. Kamışlı’da teröristler, El Bab ve Afrin’de olduğu gibi mezarlarını kazıyor. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX