0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Aralık 2018 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:13 Aralık 2018 Perşembe 08:00:00

Harekât an meselesi

Türkiye, tüm uyarılara rağmen Suriye'nin kuzeyinde terör örgütünü eğitmeye ve silahlandırmaya devam eden ABD'ye rest çekti. Başkan Erdoğan, harekâtın birkaç gün içinde başlayacağını açıkladı.

Başkan Erdoğan, terör örgütü PKK/PYD'nin Münbiç'ten çekilmesi konusunda Türkiye'yi sürekli oyalayan, verdiği sözlere rağmen teröristleri silahlandırmaya devam eden ABD'ye resti çekti. Verilen sözlerin tutulmadığına işaret eden Erdoğan, aldatmacaya daha fazla seyirci kalmayacaklarını vurguladı, “Bölgedeki durum tahammül sınırlarını aştı” dedi. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türk Savunma Sanayii Zirvesi'nde konuşan Erdoğan, Amerika ve Türk birliklerinin Münbiç ve Tel Abyad hatları üzerinden, iki koldan Rakka'yı DEAŞ'tan kurtarması üzerinde mutabık kalınmasına rağmen, bölücü terör örgütünün sahaya sürülerek tüm sözlerin havada bırakıldığını söyledi. 

TERÖRİSTLERİ KORUYORLAR 

ABD'nin DEAŞ bahanesine tepki gösteren Başkan Erdoğan, “Suriye'de artık DEAŞ diye bir tehdit yoktur. Bu, bizim için bir masaldır. Güya bu örgütün hâlâ etkinlik gösterdiği 150 kilometrekarelik bir alandan söz ediliyor. Eğer bütün mesele buysa, biz Türkiye olarak bu bölgedeki DEAŞ unsurlarını derhal etkisiz hale getirmeye hazırız” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Amerikan askerleri tarafından kurulan radar üsleri ve gözlem noktalarının hedefinin de, ülkemizi teröristlerden değil, teröristleri Türkiye'den korumak olduğu aşikardır” değerlendirmesinde bulundu. 

ÜLKEMİZİN BEKA MESELESİ 

“Fırat'ın doğusuyla ilgili ikazlarımızı yaparken, aynı zamanda hazırlıklarımızı da tamamladık” diyen Erdoğan, “Her şeye rağmen Amerika'yı, doğru zeminlerde buluşabilmemiz şartıyla gelecekte de birlikte yol yürüyebileceğimiz stratejik müttefikimiz olarak görüyoruz. Ülkemizin beka meselesi olarak gördüğümüz Suriye politikasındaki derin görüş ayrılıklarımızın, gelecekteki daha büyük işbirliklerimizin önünde bir engel oluşturmasına izin vermemeliyiz” açıklamasında bulundu. 

HEDEF AMERİKAN ASKERLERİ DEĞİL 

Başkan Erdoğan şöyle devam etti: “Fırat'ın doğusunu bölücü terör örgütünden kurtarmaya yönelik harekatımıza birkaç gün içinde başlayacağımızı ifade ettik, ediyoruz. Hedefimiz asla Amerikan askerleri değildir, bölgede faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarıdır. Münbiç, yüzde 80-85'i ile tamamen Araplara ait olduğu halde şu anda orada terör örgütleri bulunuyor ve dürüst davranmıyorlar, oradaki teröristleri oradan hala çıkarmıyorlar. O zaman biz çıkaracağız, iş başa düştü.”

HEDEF FIRAT'IN DOĞUSU

Başkan Erdoğan, “İdlib'de harekâtlarımızın başarısından aldığımız destekle, yürüttüğümüz politika sayesinde, büyük bir insani krizin önünü Rusya ile beraber orada geçtik. Sıra Fırat'ın doğusundaki terör öbeklerini dağıtma kararımızı hayata geçirmeye geldi” dedi. 

SINIRA SEVKIYAT

Suriye sınırındaki askeri birliklere takviye olarak gönderilen, aralarında obüs ve tank yüklü TIR'ların da bulunduğu askeri araçlardan oluşan konvoy, Kilis'in Elbeyli ilçesine ulaştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terör örgütleriyle her alanda mücadelenin süreceğini kaydetti.

AKDENİZ'DE OLDUBİTTİYE MÜSAADE ETMEYİZ

Savunma Bakanı Akar, Ege ve Akdeniz'de, Türkiye'ye rağmen bir adım atılamayacağını belirtti.

Türk Savunma Sanayii Zirvesi'nde konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ege ve Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin “Kara sınırlarımızda bunlar olurken aynı zamanda 462 bin kilometrekare mavi vatanımız Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de yaşanan gelişmeler yakından takip edilmektedir. Ege ve Doğu Akdeniz'de, ülkemizin ve KKTC'nin tarihi hak ve menfaatleri kararlılıkla korunmaktadır. Mavi vatanımızda Türkiye'ye rağmen atılacak hiçbir adıma ve oldubittiye asla müsaade edilmeyecektir” değerlendirmesinde bulundu. 

TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIĞI 

Bakan Akar konuşmasının devamında Suriye'ye ilişkin şunları söyledi: “TSK, Fırat Kalkanı Harekatı sırasında 3 binin üzerinde radikal DEAŞ terör örgütü mensubu ile Zeytin Dalı Harekatı sırasında 5 bine yakın PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirmiştir. Böylece sınırlarımızda oluşturulmak istenen terör koridoruna asla müsaade etmeyeceğimiz bir kez daha tüm dünyaya gösterilmiştir. Terörle mücadeledeki kararlılığımız İdlib, Münbiç ve Fırat'ın doğusunda da aynı şekilde devam etmektedir” dedi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir 

ATAK UZAKDOĞU SEFERİNE ÇIKIYOR

Savunma Sanayii Başkanı Demir, pazartesi günü ihracatla ilgili son adımın atılacağını duyurdu.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir Savunma Sanayii Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, “Pakistan'a MİLGEM ve ATAK helikopteri ihracatı yanında, uluslararası alanda işbirliği ve ihracat faaliyetlerimizin örneği olarak da gelecek hafta pazartesi günü bir Uzakdoğu ülkesine Atak ihracatıyla ilgili son adımı atmak üzere bir ziyaret planlıyoruz” açıklamasında bulundu. 

ORTAKLIK TEKLİFLERİ GELİYOR 

Demir konuşmasının devamında şu bilgileri paylaştı: “Yeni nesil ATAK Projemize, Milli Muharip Uçak ve Hürjet projelerimize şimdiden ortaklık taleplerinin olduğunu da belirtmek isterim. Bunların yanında haberleşme, yarı iletken teknolojileri, görüntüleme algılama sistemleri ve buna ilişkin sensörler gibi adını saymadığım nice ileri teknoloji alanlarında 100'ü aşkın Ar-Ge projeleri hayata geçirilmektedir.”

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX