0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Temmuz 2017 Pazartesi 20:45:00 - Güncelleme:17 Temmuz 2017 Pazartesi 22:18:00

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 15 Temmuz etkinliklerine dair, ''15 Temmuz'u unutmadık ve unutturmayacağız derken sadece bir slogan söylemiyoruz. Bizim 250 şehidin her birine karşı can borcumuz var. Onlar olmasaydı bugün burada ne siz vardınız ne de biz vardık. 15 Temmuz'un kahramanları Türkiye'nin ayakta durmasını sağlamak gibi Türkiye'deki pek çok kurumun da yaşamasının teminatı olmuşlardır. Devlet ve millet olarak her birimizin ayrı ayrı bu şehitlerimize can borcumuz var. Onun için unutmayacak ve unutturmayacağız. Daha fazla çalışacağız daha güçlü bir şekilde çalışacağız. Bu FETÖ ve alçak terör örgütlerinin arkasında duran herkesten hesap soracağız'' ifadelerini kullandı.

 

 

 

Öne çıkan başlıklar

 


Birinci yıl dönümünde yapılan etkinliklere yaklaşık 6 milyonu aşkın vatandaşımız katılmıştır. Bu da 2016'daki gibi vatandaşımızın demokrasiye sahip çıktığını şehitlerimizi ve gazilerimizi anmaktan geri durmayacağını açıkça göstermiştir.

 

Bir yıl geçti 15 Temmuz'un üzerinden. Geçen bu sürede bu FETÖ'cü terör örgütü ile son derece kararlı etkili ve son derece kapsamlı bir mücadele sürdürülüyor. Bu mücadelenin 4 temel ayağı olduğunu belirtmek isterim. Bu örgüt elemanlarının devletin içerisinden temizlenmesi, bununla ilgili olarak ilki 20 Temmuz'da çıkartılan ve bugün de tekrar uzatılan OHAL'in devam ettiği bu süreçte 26 KHK çıkartıldı bununla birlikte örgütten d evletin temizlenmesi için gerekli çalışmalar titizlikle yürütüldü.

 

Bu rakam yaklaşık 3,5 milyon kamu mensubu olduğunu düşünürsek ihraçlar yüzde 3 seviyesindedir. Görevinden alınan ve sonrasında görevine iade edilen pek çok kamu çalışanımız da var. Milletimiz rahat olsun diye söylüyorum bu 1 yıl içerisinde çok etkili çalışma sürdürülmüş bundan sonra da sürdürülmeye devam edecektir.

 

Kamu görevinden 111 bin 240 ihraç, 32 bin 180 uzaklaştırma yapıldı. Görevinden alınan ve sonrasında görevine iade edilen pek çok kamu çalışanımız da var. Milletimiz rahat olsun diye söylüyorum bu 1 yıl içerisinde çok etkili çalışma sürdürülmüş bundan sonra da sürdürülmeye devam edecektir.

 

Bu örgütün maddi kaynaklarının kurutulması da bu örgütle mücadelenin en temel adımlarından biridir. Bu kapsamda 966 şirkete el konulmuş ve TMSF'ye devredilmiştir.

 

Terörle mücadelenin bir diğer ayağı ise bu sürecin hukuki alt yapısının hazırlanması. Sadece iki kurumsal örneği paylaşmak isterim bunlardan birisi Maarif Vakfı özellikle yurt dışı ayağında okulların devredilmesi bakımından önemli bir kurum olarak bu süreçte kurulmuş ve çalışmalarına başlamıştır. Çok sayıda ülkede FETÖ'nün okullarına el konularak vakfa devredilmiştir.

 

OHAL komisyonunun kurulması AİHM bakımından da önemli bir aşama olarak görüldü. Sadece bu komisyonun kurulması ile 16 bin dosya AİHM'den düşürülmüş oldu.

 

15 Temmuz'u unutmadık ve unutturmayacağız derken sadece bir slogan söylemiyoruz. Bizim 250 şehidin her birine karşı can borcumuz var. Onlar olmasaydı bugün burada ne siz vardınız ne de biz vardık. 15 Temmuz'un kahramanları Türkiye'nin ayakta durmasını sağlamak gibi Türkiye'deki pek çok kurumun da yaşamasının teminatı olmuşlardır. Devlet ve millet olarak her birimizin ayrı ayrı bu şehitlerimize can borcumuz var. Onun için unutmayacak ve unutturmayacağız. Daha fazla çalışacağız daha güçlü bir şekilde çalışacağız. Bu FETÖ ve alçak terör örgütlerinin arkasında duran herkesten hesap soracağız.


Milletimiz müsterih olsun. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. FETÖ ve benzeri bütün örgütlerden hesap sorulacaktır.

 

SORULAR 

 

FETÖ'NÜN İADESİNDE YENİ BİR GELİŞME VAR MI? 

 

NE HALT ETTİĞİ GAYET AÇIKTIR 

Sıradan bir insan Feto'nun vermek istediği mesajdan ve yayımlanan fotoğraftan ne yapmak istediği ve ne halt ettiği gayet açıktır . Sürekli mahkemelerde hesap veren örgüt üyelerine moral aşılamaya çalışan ve üstü kapalı olarak Türkiye'ye tehdit içeren sözler var. Herkes gördü. Bizim de dolayısıyla ABD'den bizim isteğimizin ne kadar meşru olduğu ortaya çıktı.

 

TEHDİTLERİ  KABUL EDİLEMEZ 

Eli kanlı örgütün başı oradan Türkiye'yi tehdit etmesi hiç bir şekilde kabul edilemez. Amerikalıların da o fotoğrafı bir kez daha görüp bunu anlaması lazım. Eğer geri vermek için prosedür hukuk diyorsanız en azından kısıtlayın ev hapsine alın ve Türkiye'ye karşı haince tehditlerini ortadan kaldırın.

 

ADALET BAKANLIĞIMIZ ÇALIŞMA YAPACAK 

Bu kabul edilebilir bir şey değil. Daha evvel de görüşlerimizii ifade ettik. Bakanlar Kurulu'nda da gündeme geldi. Adalet Bakanlığı'mız çalışma yapacak FETÖ'cülerin mahkemelere tek tip gelmesi sağlanacak. Henüz çalışma netleşmeden bir şey söylemeyeceğim. O tişört göründüğü günden bu yana inanın her gittiğimiz yerde insanlar bize soruyor insanlar nasıl böyle mahkemeye gidip bize mesaj gönderiyor diye. Kaldı ki bunların takım elbiseli şekilde bile gitmesi halkımızı rahatsız etmiştir. Bunların tek tip elbise ile mahkemeye getirilmesi daha doğrudur ve bunun çalışması Adalet bakanlığımızca yapılacaktır.

 

 MESCİD-İ AKSA'NIN KAPATILMASI 

Kabul edilemez ve son derece rahatsız edici bir karardır. Kudüs'teki haremi şerif ilk kıblemiz ve üç büyük camiden biridir. hiç kapanmamış hele hele cuma namazları hiç aksatılmamıştır. Dolayısıyla böyle bir ortamda hele İsrail'in barış dediği bir ortamda bu karar kabul edilemez evrensel hukuk bakımından da kabul edilemeyecek ve insanlık suçudur bunu şiddetle kınadığımızı söylemek isterim.

 

 BU HAMLE GERGİNLİĞİ DAHA DA ARTTIRIR 

Osmanlının dört asırlık barış düzeni Filistin topraklarına Kudüs'e insanlık mirası bıraktı. Ama ne yazık ki İsrail hükümetinin bu yanlış ve insanlık dışı inanç özgürlüklerini ayaklar altına alan bu kararını kabul etmek asla doğru değildir kınadığımızı kabul etmediğimizi ve bu tür uygulamaların gerginliği daha da arttıracağını belirtmek isterim.

 

 TÜRKİYE'NİN KATAR'DAKİ ÜS MESELESİ YENİ BİR MESELE DEĞİLDİR 

Rusya ile S-400 konusunda herhangi bir sorun görünmüyor. Katar meselesi ise Türkiye'nin üssü yeni bir mesele değildir. Önümüzdeki günlerde Katar'da deniz hava ve kara alanlarında ortak tatbikatlar yapılacak. Katar başka ülkelerle de tatbikat yapıyor. Planlaması ve takvimi önümüzdeki günlerde ortaya çıkar.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX