0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Şubat 2018 Salı 15:53:00 - Güncelleme:13 Şubat 2018 Salı 15:55:00

İddiaya göre, Edirne'de kaçakları Meriç Nehri üzerinden taşıyan bot battı

Meriç Nehri üzerinden botla Yunanistan'a gitmek isteyen kaçakların bulunduğu botun battığı iddia edildi. İddiaların üzerine arama çalışmaları başlatıldı.

DHA'nın haberine göre, Meriç nehrinde Yunanistan'a kaçarken botları alabora olarak kaybolan kaçaklardan 1 çocuğun cesedine ulaşıldı.

İddiaya göre, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu bot, Meriç Nehri üzerinden yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isterken alabora oldu. Sınırda nöbet tutan hudut askerlerinin yardım çığlıkları duyduklarını belirtmeleri üzerine olay yerine AFAD ekipleri çağrıldı.

AA'nın haberine göre; görgü tanıkları lastik botta 8-10 kişilik bir grubun olduğunu anlattı.

Ekipler nehirde botlarla arama çalışması başlattı. Arama sırasında kaçaklara ait olduğu düşünülen patlamış lastik bot da bulundu.

Nehirde su seviyesinin çok yüksek ve akıntının fazla olması nedeniyle AFAD ekipleri yaklaşık 12 kilometrelik bir alanda arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX