0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Haziran 2018 Pazar 10:17:00 - Güncelleme:18 Haziran 2018 Pazartesi 00:49:00

Vatandaşlar Yenikapı'daki mitinge akın etti

AK Parti'nin Büyük İstanbul mitingi için Yenikapı'ya milyonlarca vatandaş büyük bir katılım gösterdi.

DEV KALABALIK OLUŞTU

Mitinge vatandaşların çeşitli ulaşım araçları ile yoğun bir katılım gösterdiği gözlendi. Milyonlarca vatandaş meydanı doldurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: En baba mitingimiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenikapı'da "Büyük İstanbul Mitingi"nde konuştu. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehitlerimizin evlatlarının Babalar Günü'nü tebrik ediyorum. Böyle bir günde biz de en baba mitingimizi İstanbul'da yapıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi"nde yaptığı konuşmasına, "İstanbul... Aşkım, sevdam, yarim İstanbul. Yoldaşım, sırdaşım, sığınağım İstanbul. Kardeşim, kaderdaşım, yoldaşım İstanbul. Sade bir semtini sevmenin bile bir ömre bedel olduğu İstanbul. Güleni şöyle dursun, ağlayanı bile bahtiyar İstanbul." diyerek başladı. 

İstanbul'un bugün yine muhteşem olduğunu ve destan yazdığını, güç ve cesaret verdiğini ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: 

"Gökkuşağı renklerini senden alır. Gümüş rengini senin yakamozlarından çalar. Şairler, asıl sana vurgundur, aşıklar sana tutkun. Mimarlar sana hayrandır, sultanlar sana meftun. Leyla sensin, Aslı sensin, Şirin sensin, gönülleri yakan kor ateş sensin İstanbul. 

Malazgirt'te Alpaslan'ın yüreğinde senin aşkın vardı. Kudüs'ü alırken Selahattin sana sevdalıydı. Ertuğrul'un ufkunu aydınlatan yine sendin. Söğüt'te Osmangazi fidanı senin için toprağa dikti. Osmanlı çınarı senin ilhamınla dallarını tüm cihana yaydı. Çanakkale'de Mehmetler senin için toprağa düştü. İstiklal Harbi'nde Anadolu senin için kıyama kalktı. Maraş'ta Sütçü İmam, Antep'te Şahinbey, Erzurum'da Nene Hatun senin için savaştı. Kastamonu'da Şerife Bacı yüreğine seni sardı. Pakistan'da Muhammed İkbal şiirlerini senin için yazdı. Afrika'da mazlumlar senin için dua etti. Sen, kırık kalplerin devasısın. Sen mazlumların umudusun. Sen istikbalimizin kutup yıldızısın İstanbul. Seni saygıyla, hürmetle, özlemle selamlıyorum İstanbul." 

Bugünün Babalar Günü olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Anneler, babalar hepsi bir arada maşallah. Tüm babaların, bu güzel gününü tebrik ediyorum. Babaları şehit olduğu için böyle bir günü boyunları bükük geçiren tüm evlatlarımıza diyorum ki sizin 81 milyon manevi babanız var. Milletim adına, şehitlerimizin tüm evlatlarının Babalar Günü'nü tebrik ediyorum. Böyle bir günde biz de en baba mitingimizi İstanbul'da yapıyoruz. Muhteşem bir İstanbul var. Maşallah, Rabbim nazardan saklasın inşallah." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçime 6 gün kaldığını anımsatarak, "Buradan, bu muhteşem meydandan İstanbul'un tüm ilçelerindeki, mahallelerindeki kardeşlerime en kalbi sevgilerimi yolluyorum. Bugün bayramın 3. günü. Bayramınızı tekrar tekrar tebrik ediyorum. Ramazan Bayramı'nın ilhamıyla, onun bize verdiği aşkla 6 günü evelallah başarılı bir şekilde sürdüreceğiz. Sonunda da Rabbimden niyazımız odur ki Ya Rab, inşallah bu Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi'ni AK Parti ile bizlerle güçlendir." dedi. 

Sizlerin aracılığıyla fabrikasında, dükkanında, ticaret hanesinde ülke için, gelecek için, ailesinin iaşesi için çalışan tüm vatandaşları da selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kışın soğuğuna, yazın sıcağına, gecenin zifiri karanlığına aldırmadan vatanın huzuru için fedakarca görev yapan güvenlik güçlerini de selamladı.  

21 yaşında bu aziz şehri fetheden Fatih Sultan Mehmet Han'ın mirasçıları olan genç yürekleri selamlayan Erdoğan, "Coğrafyamızın dört bir yanında özgürlük ve adalet mücadelesi veren Suriyeli, Filistinli, Iraklı, Türkistanlı kardeşlerimizi selamlıyorum. Dünya şehri İstanbul'dan her türlü baskı ve yıldırma politikasına rağmen, 7 Haziran'dan beri sandıklara koşan gurbetçilerimizi selamlıyorum. Ramazan Bayramı'nızı tekrar tebrik ediyorum. Bu mübarek günde, Rabbimden bize 24 Haziran akşamı bir bayram daha yaşatmasını niyaz ediyorum."

Başbakan Yıldırım: 'İstanbul 'evet' dediyse Türkiye 'evet' demiştir'

Başbakan Binali Yıldırım, "Adamlar nereye gidiyorsa yıkımdan bahsediyorlar, AK Parti ne yaptıysa bunları durduracağız, bunları yaptırmayacağız, bunları yıkacağız diye ağızlarından bir hayır kelime çıkmıyor bunların. Bunların bu ülkede tek bir dikili ağaçları yok. Hiçbir yerde şu eseri de biz yaptık diyebiliyorlar mı, diyemezler." dedi. 

Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi'nde konuşuyor.

Başbakan Yıldırım, "İstanbul 'evet' dediyse Türkiye 'evet' demiştir." dedi. 

Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi'nde, "(Muhafelet) Çıkmışlar meydanlarda bol keseden atıyorlar, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Türkiye, İstanbul biliyor ki bu şehirde hizmet denilince akla Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti gelir." diye konuştu.

'PKK'ya, DEAŞ'a, FETÖ'ye karşı nasıl mücadele edeceksiniz, bunu ortaya koyun' 

Başbakan Yıldırım, "Bugün FETÖ'yü, PKK'yı, ağzına alamayanlar, bu ülkeyi yönetmeye talip oluyorlar, önce siz çıkın cesurca PKK'ya, DEAŞ'a, FETÖ'ye karşı nasıl mücadele edeceksiniz, bunu ortaya koyun, ondan sonra vatandaşımız size güvensin, size destek versin." dedi. 

'Yeni bir milat olacak, yeni bir tarih olacak'

Başbakan Yıldırım, "Aman siz siz olun mutlaka sandığa gidelim gitmeyenlere gitmesi için destek olalım, teşvik edelim çünkü, bu seçim önemli bir seçim. Pazar günü yapılacak seçimler Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine giden yolda yeni bir günün başlangıcı olacak. Yeni bir milat olacak, yeni bir tarih olacak." şeklinde konuştu. 

AK Parti'nin 'Büyük İstanbul Mitingi' için toplanmalar başladı

AK Parti tarafından Yenikapı Miting Alanı'nda gerçekleştirilecek 'Büyük İstanbul Mitingi'ne katılacak vatandaşların alana girişleri başladı. Miting alanına 'Büyük Türkiye Güçlü Lider İster' yazılı dev pankartla AK Parti ve Türk bayrakları asıldı.

Mitingin gerçekleştirileceği alana konuşmaların yapılacağı dev bir platform kuruldu. "Büyük Türkiye Güçlü Lider İster" yazılarının yer aldığı platforma iki dev ekran yerleştirildi.

Ayrıca meydanın birçok yerine vatandaşların mitingi daha rahat takip etmeleri için dev ekranlar yerleştirildi, vinçlere hoparlörler takıldı. Alana "Büyük Türkiye Güçlü Lider İster" yazılı dev pankartla AK Parti ve Türk bayrakları da asıldı.

Saat 17.00'de başlayacak miting için vatandaşlar alana gelmeye başlarken, güvenlik noktalarından alana girenlere AK Parti ve Türk bayraklarının yanı sıra su ve yağmurluk dağıtılıyor.

Öte yandan alanda sağlık görevlileri sedyelerle beklerken, alan dışında çok sayıda ambulans hazır tutuluyor. Vatandaşların ihtiyaçları için çok sayıda seyyar mescit ve tuvalet de alana kuruldu.

Miting meydanı izdiham yaşanmaması için bariyerlerle kısım kısım ayrıldı.

Televizyon kanalları ve medya mensupları mitingi kendilerine ayrılan platform ve meydan içerisinden takip edecek.

Mitinge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım ile bakanlar ve milletvekili adayları katılacak.

MİTİNGE ULAŞIM

Miting düzenleme komitesi, miting alanına ulaşmak için toplu ulaşımı kullanma çağrısında bulundu.

Miting nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılırken, Yenikapı Mitingi Alanı'na rahat ulaşım sağlanabilmesi ve trafikte sorun yaşanmaması için, Marmaray, metro, otobüs ile deniz ulaşımında seferler artırıldı. Kazlıçeşme metro istasyonundan miting alanına ulaşım için servis otobüsleri de konuldu.

Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenecek mitingin saat 17.00'de başlaması bekleniyor.

AK PARTİ’DEN MİTİNGE DAVET

AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Hakan Karaduman, "Dünyanın 5'ten büyük olduğunu haykıran, dünya mazlumlarının gür sesi, ümmetin umudu, Anadolu'nun yiğit evladı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 18 Haziran Pazartesi günü saat 14.00'te ilimize teşrif ederek, Samsunlu vatandaşlarımıza hitap edecek" diye konuştu.
Bütün vatandaşları miting alanına davet eden Karaduman, şunları söyledi:

"İnanıyorum ki, kurtuluş şehri Samsunumuz daha önce göstermiş olduğu birlik ve beraberlik ruhunu bu mitingimize de taşıyacak ve Cumhuriyet Meydanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı sevenlerle dolup taşacaktır. 18 Haziran Pazartesi günü Samsunumuz caddeleriyle, meydanlarıyla bir kez daha tarih yazacak. Bu miting bizim için 24 Haziran zaferinin adeta müjdecisi olacak. Samsunlu hemşehrilerim vakit Samsun vaktidir. Vakit güçlü Türkiye vaktidir. Tüm hemşehrilerimizi 18 Haziran Pazartesi günü saat 14.00'te Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşecek olan mitingimize bekliyorum."

ÇOK SAYIDA KİŞİ BEKLENİYOR

AK Parti bugün Yenikapı'da gerçekleşecek Büyük İstanbul Mitingi için tüm hazırlıklarını tamamladı. Saat 17.00'de başlayacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbullular ile buluşacağı mitingi için AK Parti ilçe teşkilatları hazırlıkları gerçekleştirdi. Miting alanına dev sahne ve LED ekranlar kuruldu. Avrasya Tüneli ve bazı yollar ulaşıma kapatılacak. Bayram için İstanbul'a gelen çok sayıda yerli ziyaretçinin de mitinge katılacağı öğrenildi.

15 BİN POLİS GÖREV YAPACAK

Büyük İstanbul Mitingi için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan güvenlik tedbirleri kapsamında toplam 15 bin polis görev yapacak.
İstanbul Bakırköy'de ise üç bin polis görevli olacak. İstanbul havadan altı polis helikopteri ile denetlenecek ve Deniz Polisi de görevde olacak.

Deniz Polisi, beş deniz aracı ile tebdir alacak. İstanbul'da 56 zırhlı araç ve 85 TOMA da güvenlik tedbirleri kapsamında hazır bulundurulacak. (Emir SOMER – Aslışah SARITAŞ / SABAH)

"SON DERECE ÖNEMLİ MESAJLAR VERECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUM"

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, Saat 17.00'da başlayacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbullular ile buluşacağı miting öncesinde A Haber canlı yayınında soruları cevapladı. Alkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle terörle mücadele ve ekonomi hakkında çok önemli mesajlar vereceğini belirtti. Terörle mücadelede Cumhuriyet tarihinin en kritik döneminin yaşandığına dikkat çeken Alkin, "Terörle mücadeledeki büyük başarı önümüzdeki dönemde sadece Doğu ve Güneydoğu'nun kalkınması sayesinde Türkiye'nin ekonomik büyümesine katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'DA BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

AK Parti'nin Yenikapı'da düzenleyeceği Büyük İstanbul Mitingi nedeniyle kentte bazı yollar trafiğe kapatıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı miting sebebiyle saat 09.30'dan itibaren kentte bazı yollar trafiğe kapatıldı.

Anadolu Ajansının haberine göre, Atatürk Bulvarı yönünden Unkapanı Köprüsü'den Sirkeci'ye katılım, gerekirse Taksim istikametinden Unkapanı Köprü'den Sirkeci'ye katılım, Balat Sahil Abdul Ezel Paşa Caddesi'nden Unkapanı Köprü altından Sirkeci istikameti, Ragıp Gümüş Pala Caddesi, Cemil Birsel Caddesi'nden Sirkeci istikameti, Reşadiye Caddesi, Hamidiye kavşaktan Sirkeci Meydan istikameti, Sirkeci Meydan Sahil Kennedy Caddesi, Sarayburnu Çatladıkapı, Kumkapı, Yenikapı, Yedikule Demirhane Caddesi'nden Zeytinburnu Ek Hizmet Binası Sahil Kuzeye katılım arasına çıkan tüm cadde ve sokaklar, Edirnekapı, Millet Caddesi, Cevizlibağ'dan Topkapı Tünele 10. Yıl Caddesi'ne katılım ve 10. Yıl Caddesi, Genç Osman Caddesi, Sahil Keneddy Caddesi'ne kadar gidişli gelişli ve bu caddeye çıkan tüm cadde ve sokaklar, Zeytinburnu Demirhane Caddesi'nden Kazlıçeşme otopark alanı, 10. Yıl Caddesi istikameti ve Demirhane Caddesine çıkan tüm cadde ve sokaklar, Bakırköy Sahil Kennedy Caddesi, Ekrem Kurt Bulvarı Taşhanlar Varyant ile Galata Köprü arası gidiş ve geliş, Avrasya Tüneli (her iki yön) araç trafiğine kapatıldı.

ALTERNATİF YOLLAR

Bu kapsamda trafik akımı, D-100 Kuzey - Güney Yol, Yeşilköy Havuzlu Kavşak - Atatürk Havalimanı Caddesi - Basın Ekspres Yolu, Ataköy Sahil - Adnan Kahveci Bulvarı, Ataköy Sahil Strazburg Caddesi - Ataköy Bulvarı, Bakırköy Taşhanlar Köprü - Ekrem Kurt Bulvarı, Vatan Caddesi, Millet Caddesi, Balat Sahil -Atatürk Bulvarı yönünden sağlanacak, Avrasya Tüneli'ni Anadolu istikametinden kullanmak isteyen araç sürücüleri, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü İstikameti ile Harem Arabalı Vapur İskelesine yönlendirildi.

Öte yandan polis ekipleri miting alanına giden yollarda güvenlik önlemleri aldı. Önlemler kapsamında kapatılan yol noktalarına demir bariyerler konurken İBB'ye ait kamyonlarla da yollar kesildi. Polisin çevrede güvenlik önlemleri devam ediyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX