0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Aralık 2017 Cumartesi 19:49:00 - Güncelleme:09 Aralık 2017 Cumartesi 19:54:00

İTÜ’de kimliği belirsiz kişilerin dağıttığı bildiri üzerinden algı operasyonu başlatıldı

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde kimler tarafından dağıtıldığı belli olmayan isimsiz bir bildiri üzerinden algı operasyonu başlatıldı. “Müzik haramdır” başlıklı korsan bildiri sonrasında başlatılan algı operasyonları, DHKP-C ve FETÖ militanlarının geçmişte sık sık başvurduğu bir yöntemi hatırlattı.


İstanbul Teknik Üniversitesi'nde kimliği belirsiz kişilerce dağıtılan “müzik haramdır” başlıklı bir provokasyon metni üzerinden kamuoyunda algı operasyonu başlatıldı. Seçilmiş müzisyenlerin şarkılarında geçen bazı ifadeler üzerinden yapılan provokasyonun ardından sosyal medyada başlatılan algı operasyonlarıyla geçmişteki gibi toplumda kimlikler üzerinden bir ayrışma yaratılmaya çalışıldığı anlaşılıyor.
 
İSİMSİZ PROVOKASYON
 
İstanbul Teknik Üniversitesi'nde kimliği belirsiz kişilerce açık alanlarda bulunan korsan bir bildiri bazı çevreleri harekete geçirdi. Konu sosyal medyaya taşınarak hızla bir algı operasyonuna dönüştürüldü. Kimler tarafından yazıldığı ve dağıtıldığı henüz tespit edilemeyen ve müziğin haram olduğunu savunan bir metin üzerinden başlatılan bu kampanya akıllara geçmişteki benzer algı operasyonu çabalarını getirdi. 
 
AMAÇ FARKLI KESİMLERİ BİRBİRİNE DÜŞÜRMEK
 
Türkiye, Gezi Parkı olaylarından bu yana özellikle sosyal medyadan yayılan bu tip algı operasyonlarıyla sık sık karşılaştı. Kimliği belirsiz kişilerin ortaya attığı bildiri, açıklama ve sansasyonel girişimlerin hızla tedavüle sokulduğu bu olayların bir benzerine en son geçtiğimiz aylarda Malatya'da Alevi vatandaşların evlerine yapılan saldırıda da rastlanmıştı. Kimliği belirsiz kişiler tarafından vatandaşların evleri işaretlenmiş ve güvenlik güçlerinin incelemeleri tamamlanmadan kamuyounda ayrışma ve nefret tohumları ekmek amacıyla bir dizi kirli algı operasyonu yürütülmüştü.

ALEVİLERİN EVLERİNİ İŞARETLEYENLER DHKP-C'Cİ ÇIKTI
 
2015 yılında Kocaeli’nde yaşanan olay, algı operasyonunu amaçlayanların hedefini gözler önüne serdi. Alevi vatandaşların evlerinin yine kimliği belirsiz kişilerce işaretlendiğini gösteren fotoğraflar kamuoyuna sunulmuş ve provokasyonlar başlatılmıştı. Ancak emniyet yetkililerinin incelemelerini tamamlamasının ardından olayın faillerinin DHKP-C terör örgütüne mensup militanlar olduğu ortaya çıkarılmıştı.
 
Yetkililer, terör örgütlerinin bu tip eylemlerle kamuoyunda ses getirmeyi amaçladığı ve toplumun farklı kesimlerini karşı karşıya gelmiş gibi gösterilmeye çalışıldığını açıklamıştı. 

Kaynak: star.com.tr

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX