0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Mayıs 2020 Cuma 15:05:00 - Güncelleme:22 Mayıs 2020 Cuma 17:47:00

İzmir'de cami hoparlöründen müzik yayını soruşturmasında gözaltına alınan Banu Ö. tutuklandı

Kaynak: AA

ABONE OL

İzmir'de, cami hoparlörlerinden müzik yayınına ilişkin sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan Banu Ö, tutuklandı.

İzmir'de cami hoparlörlerinden müzik yayınına ilişkin sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan Banu Ö, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan tutuklandı.

Banu Ö, emniyetteki işlemleri sonrası sevk edildiği adliyede cumhuriyet savcısına verdiği ifadenin ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı.

Banu Ö, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan tutuklandı.

Banu Ö'nün ifadesinde "İzmirlileri zan altında bırakan videolar gördüğü için buna sebep olanların kim olduğunun ortaya çıkarılmasına dikkati çekmek amacıyla paylaşımları yaptığını" söylediği ileri sürüldü.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, Müftülüğün merkezi ses sistemini sabote ederek bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapanlar ile eylemi övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunanlar hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında Banu Ö. dün gözaltına alınmıştı.

Bilgisayar korsanları İzmir'de camilerin ses sistemlerini yasa dışı yollardan sızarak, minarelerden "çav bella" şarkısını çaldı. Bu skandal ülkede 7'den 70'e herkesin tepkisini çekti. Provokatif girişimi kimin ya da kimlerin gerçekleştirdiği henüz belirsizliğini korurken Banu Ö. isimli bir kadın, konuyla ilgili sosyal medya paylaşımları nedeniyle geçtiğimiz gün gözaltına alınmıştı.

NE OLMUŞTU?

İzmir'de geçtiğimiz gün akşam saat 17.00 sıralarında bazı camilere provokatif bir saldırı yapıldı. Kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına korsan bir şekilde müdahil olunarak cami hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak bilinen 'Çav Bella' çalındı.Birçok sosyal medya kullanıcısı yapılan ahlaksız saldırıya tepki göstererek olayın faillerinin bulunmasını istedi.Gelen son dakika gelişmesine göre Banu Ö. tutuklandı.

Etiketler : İzmir cami hoparlörleri
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX