KADEM'den dev proje: Genç kızlar aylar içinde meslek sahibi oluyor

Yayın Tarihi: 15 Eylül 2024 Pazar 16:26:00

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2024 Pazar 16:26:00

'24 Hafta Sonu' programına katılan KADEM Genel Müdür Zeynep Demir, “Geleceğe işbaşı”, “Kadın Destek Merkezleri”... gibi önemli projelerin detaylarından bahsetti. Kadın girişimcilerinin hikayelerinden birçok örnekler veren Demir, devlet korumasındaki genç kızları 6-7 ayda meslek hayatına hazırladıklarını belirtti.

24 TV'de Deniz Uğur'un sunduğu "24 Hafta Sonu" programına katılan KADEM Genel Müdür Zeynep Demir, projelerini anlattı.

KADEM'in varlık nedenini kadını her alanda güçlendirmek olduğunu ifade eden Demir, tüm yönleriyle projeler üreten sivil toplum kuruluşu olduklarının altını çizdi.

"KADEM'İN VARLIK NEDENİ KADINI HER ALANDA GÜÇLENDİRMEK"

Demir, "Kendiliğinden güçlü kadınların hikayelerini anlatacağız. Kadınları güçlendirmek önemli. İş dünyasında kadınların kredibiliteleri, kredileri geri ödeme oranları erkek girişimciye göre daha yüksek" dedi.

DEVLET KORUMASINDAKİ GENÇ KIZLAR MESLEK HAYATINA HAZIRLANIYOR

Dünyayı daha yaşanılır kılmak için çalıştıklarını kaydeden Demir, devlet korumasındaki genç kızları 6-7 ayda meslek hayatına hazırladıklarını belirtti.

25 KASIM'DA ULUSLARARASI ZİRVE

25 Kasım'da uluslararası devasa bir zirve yapacaklarını dile getiren KADEM Genel Müdür Zeynep Demir, kadın alanında çalışmalar yapan akademisyenler için hakemli dergi yayınladıklarını anlattı.

KADIN GİRİŞİMCİLERİN HİKAYELERİNDEN ÖRNEKLER VERDİ

"Geleceğe işbaşı", "Kadın Destek Merkezleri"... gibi önemli projelerin detaylarından bahseden Demir, kadın girişimcilerinin hikayelerinden birçok örnekler verdi.

DEMİR: TÜRKİYE'NİN GİRİŞİMCİLİK POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK

Demir, "BM'de sunum yapıyoruz. Ülkemizi temsil ediyoruz. Türkiye'nin çalışmalarını orada aktırıyoruz. Türkiye'nin girişimcilik potansiyeli çok yüksek. Kalkınmamız için de çok büyük bir fırsat bu aralar" ifadelerini kullandı.