0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Kasım 2018 Perşembe 13:22:00 - Güncelleme:15 Kasım 2018 Perşembe 14:11:00

Suudi Savcı 'Kaşıkçı' cinayetine ilişkin ayrıntıları açıkladı: 5 kişi için idam istendi, Selman'ın danışmanına soruşturma açıldı

Öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı için İstanbul'a gelip incelemelerde bulunan Suudi Savcı, Arabistan'da açıklamalarda bulundu. Suudi Savcı 'Suikast timindeki 5 kişi için idam cezası istediğini' açıkladı ve 'Kameraları kapatan kişiyi tespit ettik. Selman'ın danışmanı hakkında soruşturma başlatıldı' dedi. Kaşıkçı'nın boğularak ve aşırı dozda ilaç verilerek öldürüldüğünün altını çizen Savcı 'Ceset konsoloslukta parçalanarak dışarı çıkarılıp gömüldü' ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan'da Kaşıkçı cinayeti soruşturmasını yürüten savcı, cinayete katılan ve talimatı veren kişiler hakkında idam cezasının istendiğini duyurdu.

Soruşturmada, Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili suçlanan 11 kişiden 5'i için idam cezası istendi.

"CESEDİ PARÇALARA AYRILARAK KONSOLOSLUKTAN ÇIKARILDI"

Ayrıca Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ayrılar da belli oldu. Kaşıkçı'nın ölümünde boğuşma ve öldürücü dozda ilaç verilmesi etkili olduğu belirtildi. Kaşıkçı'nın cesedi parçalara ayrıldığı ve konsolosluktan da bu şekilde çıkarıldığı vurgulandı. Kaşıkçı'nın ülkeye dönmesi için gösterilen çaba başarısız olmasının ardından öldürüldüğü belirtildi.

"ÖLDÜRÜCÜ DOZDA İLAÇ VERİLDİ"

Suudi Savcı, eski danışman Kahtani'nin görevinin, Kaşıkçı'yı öldürme emri verilen İstanbul'a gelen ekiple buluşmak olduğunu, konsoloslukta kameraları kapatanları tespit ettiklerini, Kaşıkçı'nın öldürücü dozda ilaç ve boğuşma sebebiyle yaşamını yitirdiğini söyledi.

"İŞBİRLİKÇİNİN YAKLAŞIK GÖRÜNTÜSÜNE ULAŞTIK"

Suudi Savcı, eski Kraliyet Divanı Müsteşarı Kahtani'nin görevinin, Kaşıkçı'yı öldürme emri verilen İstanbul'a gelen ekiple buluşmak olduğunu, konsoloslukta kameraları kapatanları tespit ettiklerini, Kaşıkçı'nın öldürücü dozda ilaç ve boğuşma sebebiyle yaşamını yitirdiğini, Kaşıkçı'nın ölüm emrini, İstanbul'a gelen ikna ekibinin liderinin verdiğini, soruşturma kapsamında Kaşıkçı'nın cesedinin arandığını ve Kaşıkçı'nın cesedini teslim alan yerel işbirlikçinin yaklaşık görüntüsüne ulaşıldığını söyledi.

YURT DIŞINA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLDİ

Görevden alınan eski Kraliyet Divanı Müsteşarı Suud el-Kahtani'ye yurt dışına çıkma yasağı getirildiği ve sorgulandığı belirtildi. Suudi Savcı, Kaşıkçı cinayeti dosyasının mahkemeye iletildiğini ve soruşturmanın sürdüğünü ifade etti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX