0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Aralık 2020 Salı 21:12:00 - Güncelleme:29 Aralık 2020 Salı 23:15:00

Koronavirüs aşılarını Türkiye'ye taşıyacak uçak Pekin'den havalandı

Çinli SinoVac firmasının koronavirüs aşılarını Türkiye'ye taşıyacak uçak Pekin'den havalandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çinli SinoVac firmasının koronavirüs aşılarını Türkiye'ye getirecek uçağın Pekin'den havalandığını duyurdu.

Bakan Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamada,"İnaktif aşılarımızın ilk bölümünü getiren uçak Türkiye saati ile 19.50’de Pekin havalimanından havalandı." dedi.

"Yarın sabah burada olmasını bekliyoruz"

Bakan Koca, "Yarın sabah burada olmasını bekliyoruz. Gelişmeleri bildirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

DHA'da yer alan habere göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşıların ilk bölümünü getiren THY uçağının Türkiye saati ile 19.50'de Pekin'den havalandığını duyurmuştu. THY'nin Boeing 777-300 tipi uçağı ve 6175 sefer sayılı uçuşu ile Türkiye'ye getirilen aşılar, aktif ısı kontrollü konteynerler içerisinde taşınıyor.

THY Basın Müşavirliği, aşıların Pekin Havalimanı'ndan uçağa yüklenmesine ilişkin görüntüleri paylaştı. Görüntülerde, konteynerler sıra sıra uçağa yüklenirken, kokpit ekibinin de taşınacak aşıya ilişkin mesajına yer verildi. Kaptan pilot, "Hastalığın ve kayıpların sona ermesi dileğiyle tüm ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun" ifadeleri yer aldı.

Etiketler : bakan koca sağlık bakanı çin aşı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX