0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Şubat 2019 Cuma 12:30:00 - Güncelleme:15 Şubat 2019 Cuma 15:24:00

Mavi Vatan tatbikatının ismi bile Yunanistan’ı korkutmaya yetti

Kahraman Mehmetçiklerimizin 27 Şubat-8 Mart tarihlerinde gerçekleştirileceğini açıkladığı muharip ve yardımcı sınıf gemilerin yanı sıra savaş uçakları, kıyı birlikleri, SAT ve SAS timleriyle Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın da katılımıyla yapılacak olan Mavi Vatan tatbikatı, daha gerçekleşmeden Yunanistan’ı korkutmaya yetti.

TM Dijital Haber Merkezi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 27 Şubat-8 Mart tarihlerinde bugüne kadarki en büyük tatbikatı olacak Mavi Vatan tatbikatı, henüz gerçekleşmeden Yunanistan’ı tedirgin etmeye yetti.

Söz konusu tatbikatın “Yunanistan’a ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) karşı güç gösterisi” olacağını belirten Yunan basını, Ege’nin yanı sıra Karadeniz ve Akdeniz’de de eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek tatbikatın Türkiye’nin bugüne kadarki en büyük deniz tatbikatı olacağı bilgisini paylaştı.

Mavi Vatan tatbikatının duyurusunun, GKRY’nin münhasır ekonomik bölgesinde hidrokarbon kaynağı arama lisansı bulunan ABD’li enerji firması ExxonMobil’in büyük bir rezerv bulduğuna ilişkin iddiaların akabinde geldiğini hatırlatan Yunan basını, devasa boyuta ulaşacak tatbikata muharip ve yardımcı sınıf gemilerin yanı sıra savaş uçakları, kıyı birlikleri, SAT ve SAS timleriyle Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının katılacağı bilgisini okuyucularıyla paylaştı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX