0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Mayıs 2019 Çarşamba 14:53:00 - Güncelleme:15 Mayıs 2019 Çarşamba 15:55:00

Meclis Başkanı Şentop'tan saldırı açıklaması: Savcılık olaya el koydu

Ankara'da basın karşısına geçen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM'deki terör eylemi girişimi hakkında konuştu.

Ankara'da basın karşısına geçen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM'deki terör eylemi girişimi hakkında konuştu. Savcılık tarafından soruşturmanın devam ettiğini belirten Şentop, "Bazen vekiller tanımadığı kişilerle görüşme yapmış olabiliyor" ifadelerini kullandı.
TBMM Başkanı Şentop, "Mecliste güvenlikle ilgili iyi işleyen bir sistem var. Giriş yaptıkları andan itibaren kendileriyle ilgili ilgili birimlerimiz tarafından öğreniliyor ve gereken yapılıyor." dedi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Herhangi bir milletvekili ile olayın ilişkilendirilmesinin yanlış olacağını ifade eden Şentop, savcılık soruşturmasının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Erkek olan şüphelinin daha önce ramasının olmadığını belirten Şentop, "İkisi birden giriş yapmak istiyorlar. Kadın olan şüphelinin Meclis'e giriş yasağı olduğu anlaşılıyor. Görevlimize saldırıyor, erkek olan arkadan boğazını sıkıyor. Güvenlik güçlerince etkisiz hale getiriliyor. Savcılık olaya el koydu, soruşturma devam ediyor. Meclisimizde güvenlikle ilgili iyi işleyen bir sistem var. Güvenlik sistemi iyi bir sistem. Ama ilave bir şey gerekirse yapılır. Erkek olan şahısla ilgili bir arama kaydı yok. Kadın ile ilgili örgüt üyeliği değil başka bir suçtan var. Mahkeme kararı var. (Mahmut Tanal iddiaları) Burada milletvekillerimizin talepleri oluyor. Belirli bir milletvekili ile doğrudan ilişkilendirilmesi yanlış olur. Bazen seçim bölgesinden tanımadığı kişilerle görüşebiliyor." şeklinde konuştu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX