0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Ocak 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:13 Ocak 2019 Pazar 08:53:00

Milli İHA'dan ihracat atağı

Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı, terörle mücadelede ortaya koyduğu performansla yurtdışından da büyük ilgi görüyor. Katar'ın ardından Ukrayna da güvenlik güçlerinin envanterini Bayraktar’la güçlendirecek. 

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla, Baykar tarafından üretilen Bayraktar TB2 için satın alma anlaşması imzaladıklarını duyurdu. Poroşenko, yaptığı açıklamasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan’la İHA alımı konusunda daha önce anlaşmaya vardıklarını belirterek, “Başkan Erdoğan’la anlaştığımız gibi, Ukrayna ordusuna Türk Bayraktar TB2 İHA alımı için anlaşma imzalandı” ifadesini kullandı. 

İŞBİRLİĞİ GENİŞLETİLECEK 

Bayraktar TB2'nin operasyonel ve taktik insansız hava aracı sisteminin yüksek teknoloji özelliklerine sahip olduğuna dikkati çeken Poroşenko, “Yüksek teknolojik özelliklerin yanı sıra zırhlı araçların, savunma amaçlı inşa edilmiş askeri yapıların ve deniz hedeflerinin imha edilmesinde bu araca yüksek hassasiyetli roketler de ilave edilebilir” değerlendirmesinde bulundu. Baykar, anlaşma kapsamında 6 adet Bayraktar TB2 İHA üretecek ve bir yıl içinde araçlar teslim edecek. Araçlarla birlikte 3 yer kontrol istasyonu sistem ve ekipmanları da Ukrayna'nın kullanımına sunulacak. Poroşenko, savunma sanayi firması Ukroboronprom'a bağlı Ukrspetseksport ve Bayrak Makina arasındaki anlaşmanın Ukrayna’yla Türkiye arasındaki askeri teknik işbirliğini genişletmenin önemli parçası olduğuna dikkati çekerek, Ukrayna'nın stratejik anlayışının NATO'nun anlayışıyla tam olarak örtüştüğünü belirtti. 

Baykar, Ukrayna için 6 adet Bayraktar TB2 İHA üretecek ve bir yıl içinde araçları teslim edecek. 

REFERANS OLUŞTURACAK 

Bayraktar TB2'nin Ukrayna yolculuğu 3 yıllık bir süreye yayılıyor. Bu süre içinde Ukraynalı heyetler Bayraktar TB2’yle yapılan testlere katıldı. İHA'nın uçuş ve yer testlerindeki performansı ve muharebe sahasındaki başarısı Ukrayna'nın kararının şekillenmesinde belirleyici oldu. Ukrayna gibi havacılıkta kritik teknolojilere sahip bir ülkenin İHA ihtiyacı için Bayraktar TB2'yi seçmiş olması bundan sonraki ihracat çalışmalarında önemli bir referans oluşturacak. Bayraktar TB2'yi daha önce de Katar tercih etmişti. Katar'da geçen yıl düzenlenen Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı'nda (DIMDEX 2018) ihracat haberi duyurulmuştu. 

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları’nda görev alan Bayraktar TB2 İHA, 80 bin uçuş saatini geride bıraktı. 

75 BAYRAKTAR GÖREVDE 

Bayraktar TB2 İHA Sistemi, 2015'ten bu yana elde edilen operasyonel başarılarıyla Türkiye'nin İHA teknolojisi alanında ihtiyaçlarını bağımsız karşılamada önemli bir boşluğu doldurdu. Türkiye, elde edilen kabiliyet ve tecrübeyle dünyada bu alanda sayılı ülkeler arasına girdi. Fırat Kalkanı ve son Zeytin Dalı harekatlarında görev alan Bayraktar TB2 İHA, 80 bin uçuş saatini geride bıraktı. Bayraktar TB2, son olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine dahil oldu. Güvenlik güçlerinin envanterindeki Bayraktar TB2 sayısı kısa sürede 75'e ulaştı. Gelecek dönemde güvenlik güçlerinin ihtiyaçları doğrultusunda bu sayı artacak. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX