0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Şubat 2020 Perşembe 16:31:00 - Güncelleme:13 Şubat 2020 Perşembe 19:28:00

Kılıçdaroğlu, İnce ile görüştü

CHP'de süregelen koltuk savaşında yeni bir gelişme yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP milletvekilli Muharrem İnce ile görüştü.

Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP milletvekilli Muharrem İnce ile görüştü. CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü. İnce, görüşme sonrasında, "Evime geldim. İnsan evine geldikten sonra açıklama yapar mı? CHP üyesiyim. Genel Başkanımla görüşmem kadar doğal bir şey olamaz." açıklamasını yaptı.

CNN TÜRK'ten gelen açıklama;

"Önemli bir görüşme. ‘Külliyeye çıkan CHP’li’ iddiası üzerine CHP’de tartışmalı günler yaşanmıştı. Dolayısıyla o günlerin ardından iki ismin bugün randevulaşarak bir araya gelmesi siyasi anlamda da önemli.

Yaklaşık 10-15 gün önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İnce’nin annesini hastanede ziyaret etti. Orada iki isim lk kez yüzyüze gelmiş oldular ve orada görüşme kararı alınmıştı. Bugün de saat 17.30’da CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldiler.

SÖZCÜ'DEN TURAN'IN İDDİASI YALAN ÇIKMIŞTI

Kasım 2019’da ortaya atılan Başkan Erdoğan’la görüşen CHP’li kim iddiası sonrası bir takım hareketli günler yaşanmıştı. Sözcü Gazetesi’nden Rahmi Turan gündeme taşımıştı. Sonra da haber kaynağını ‘Turktime’ın sahibi Talat Atilla olduğunu öne sürmüştü. Her iki tarafın yaptığı açıklamalar sonunda da Cumhurbaşkanı ile görüştüğü iddia edilen ismin yine Muharrem İnce olduğu iddia edildi ama hem İnce hem de Başkan Erdoğan bu iddiaları yalanlamıştı. Muharrem İnce o dönem parti yönetimine de tepkisini ifade etmişti. Çünkü haberin kaynağının CHP Genel Merkezi olduğu iddiaları vardı. Hatta Muharrem İnce,  'Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olduğu akşamdan bu yana bir iftira ve komplo ile karşı karşıyayım.' ifadesini kullanmıştı. CHP içindeki bir ekibi 'kumpasçı' olarak nitelendirmişti. 'CHP kendi ayağındaki bu prangayı kırmadığı sürece temiz siyaset yolunda yürümesi imkansız hale gelecektir.' ifadesini kullanmıştı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX