0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Nisan 2018 Pazartesi 10:18:00 - Güncelleme:16 Nisan 2018 Pazartesi 13:34:00

NATO Genel Sekreteri: Operasyon Esed, Rusya ve İran'a açık mesajdı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye düzenlenen hava operasyonu hakkında konuştu. Stoltenberg, "Operasyon Esad, Rusya ve İran'a açık mesajdı" dedi.

Türkiye'nin NATO için önemli bir müttefik olduğunu ve Suriye'de verdiği güçlü mesajı takdir ettiğini vurgulayan Stoltenberg, "Terörle mücadelede nasıl yardımcı olabileceğimize bakıyoruz" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Cumartesi sabahı Suriye'ye düzenledikleri hava operasyonu hakkında Türk televizyon kanallarına konuştu:

"Esed'in daha önce kimyasal kullandığı teyit edilmişti. Operasyon Esed, Rusya ve İran'a açık mesajdı. Rusya ve İran Esed'i destekledikçe, Suriye'de kimyasal saldırı potansiyeli var. Uluslararası kamuoyunun kenarda sessiz durmadığı gösterildi. Kimyasal silah kapasitesini azaltan bir operasyon oldu. Artık gerilimin sürmesi için bir Kimyasal silah soruşturmasını Rusya engelledi."  

Türkiye'ye terörle mücadelede yardım

Türkiye'nin NATO için önemli bir müttefik olduğunu ve Suriye'de verdiği güçlü mesajı takdir ettiğini vurgulayan Stoltenberg, "Terörle mücadelede nasıl yardımcı olabileceğimize bakıyoruz" dedi. Türkiye ve ABD'nin terör örgütü PKK/YPG konusunda doğrudan temas kurmasının önemli olduğunu vurguladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Rusya'yla diyalog mesajlarına ilişkin soruya Stoltenberg'in yanıtı, "NATO siyasi olarak Rusya ile görüşülmesine karşı değil. Rusya ile diyalog olabilir ama güçlü bir ittifak çizgisinin olması gerektiğini düşünüyoruz" oldu.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi alması hakkında da "Hangi ülkenin nasıl bir savunma sistemine sahip olacağı NATO üyesi ülkeler için ulusal bir karar. NATO açısından mesele bu sistemlerin entegre edilebilmesi" ifadesini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg dün yaptığı açıklamada NATO'nun destek için Türkiye'de ciddi bir mevcudiyeti olduğuna dikkati çekerek "Tüm müttefiklere Türkiye'ye daha fazla destek sağlamaları konusunda çağrıda bulunuyorum" demişti.

(Milliyet)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX