0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Ekim 2017 Çarşamba 16:48:00 - Güncelleme:18 Ekim 2017 Çarşamba 17:07:00

Neo-Con Michael Rubin'in "15 Temmuz" yalanını Türk gazeteci ortaya çıkardı! Rubin Aylar önce kaynaklarını yazmış

Neo-Con uzman Michael Rubin'in dün yazdığı yazısında bazı kaynakların Türkiye’de darbe olacağını aylar öncesinden kendisine söylendiğini itiraf etmesine rağmen, Rubin sosyal medya hesabından ortaya çıkan gerçekleri yalanlama gayretine düştü. Rubin'in yalanını ise gazeteci Ragıp Soylu yüzüne vurdu. Soylu, Rubin'in 15 Temmuz hain darbe girişimini aylar öncesinden kendisine bildirildiğini yazdığı yazıyı Twitter hesabından paylaştı.

Neo-Con uzmanı FETÖ destekçisi ABD'li  Michael Rubin 15 Temmuz hain darbe girişiminden 4 ay öncesinde Türkiye'de darbe olabileceği iddiasında bulunmuştu ve bunu bir analiz olarak lanse etmişti. Rubin dün yayınladığı yeni yazısında ise bazı kaynakların Türkiye’de darbe olacağının aylar önce kendisine söylendiğini söyleyerek FETÖ ile olan organik bağını adeta itiraf etmişti.

Rubin'in büyük çelişkisini ortaya çıkaran gazeteci Ragıp Soylu Sabah gazetesinde yayınlanan haberinde, Rubin'e konuyla alakalı sorular yönelttiğini fakat kendisinden yanıt alamadığını söylemişti.

Twitter hesabı üzerinden ortaya çıkan skandala yanıt veren Rubin, Soylu'nun haberinin yalan olduğunu ileri sürdü.

Soylu da Twitter hesabından Rubin'in yazdığı yazının ilgili bölümünü paylaşarak ABD'li Neo-Con'un yalanını yüzüne vurdu.

İŞTE MİCHAEL RUBİN'İN O YAZISI:

“Bana doğru bir şekilde aylar öncesinden Türkiye’de darbe olabileceği haberini veren kaynaklar Erdoğan’ın...”

TERÖRİSTBAŞI GÜLEN'DEN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Daha önce Gülen karşıtı görüşleriyle ön plana çıkan Rubin'in Gülencilerin radarına girmesi 2015'in Mayıs ayında kaleme aldığı bir yazıyla oldu. The Commentary dergisine yazdığı yazıda Rubin Gülencileri yanlış değerlendirdiğini belirterek onlarla bir araya gelip dinlemeye hazır olduğunu söylemişti. Rubin yazıda, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye dönüşünü Humeyni'nin İran'a dönüşüne benzettiği için de Gülen'den özür diledi. Eski Zaman Gazetesi Başyazarı Ali Ünal da, Türkiye'de verdiği ifadede Michael Rubin'i darbe girişiminden bir yıl önce yani Haziran 2015'te Pennslyvania'da gördüğünü söylemişti. Rubin sosyal medya hesabından bu iddiayı reddetti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX