0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Kasım 2017 Salı 08:51:00 - Güncelleme:21 Kasım 2017 Salı 08:59:00

O gece yakın! Her an gelebiliriz...

Mehmetçik teyakkuzda, teröristler panikte! İdlib’de 3. gözlem noktasını oluşturmak için Suriye’ye giren TSK unsurlarının bir kolu Afrin bölgesine doğru kaydı. Hedef teröristleri püskürtüp bölgeyi güvenli hale getirmek.

ABD destekli PYD’nin terör koridoru oluşturmak için Afrin’de sınıra doğru yayılmaya çalışmasını engellemek için harekatın her an başlayabileceği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib operasyonundan sonra sıranın Afrin ve Menbiç’e geleceğini açıklamış, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ demişti. İdlib’te gözlem noktaları oluşturan TSK, sınır hattında Afrin’in tarafını kuşatmaya başladı. 3. gözlem noktası için önceki gece bir grup zırhlı araç konvoyu, İdlib-Afrin hattındaki gözlem görevini yapacağı noktada bir grup da Afrin hattına konuşlandı.

EL BAB’DAKİ TAKTİK

TSK’nın Türkiye’ye yoğun tehdit oluşturan DEAŞ’lı teröristleri Cerablus ve El Bab’dan temizlediği harekatın benzeri Afrin’de uygulanacak. Operasyonla birlikte YPG’lilerin güneyde Halep’in Esad rejiminin kontrolündeki bölgelere püskürtülmesi planlanıyor.

ÖGÜTTE BÜYÜK PANİK

PYD’li teröristler TSK unsurlarının ilerleyişini panik içinde izliyor. Terör örgütüne yakın yayın organları TSK’nın ilerlediğini duyurup ABD’ye yakarıyor. Afrin’in kuzey bölgesine teröristler DEAŞ’tan öğrendiği bombalı tuzaklar kurmaya başladı.

YENİ GÖZLEM NOKTASI SULTAN MURAT TUGAYI MEVZİLERİNE KOMŞU

TSK İdlib’deki gerginliği azaltmak için kurduğu 3. gözlem noktası çok kritik bir hatta bulunuyor. 3. gözlem noktası konum olarak Afrin’de YPG’nin işgal ettiği bölge sınırında konuşlanan ÖSO’nun Sultan Murat Tugayı’na bağlı unsurlarına yakın noktada. TSK gözlem noktalarından ikisini İdlib’in kuzeyindeki Salve Köyü yakınlarda ve Halep batı kırsalındaki Samaan Kalesi yakınlarında kurmuştu.

ALÇAKLAR GÖZLEM NOKTASINA SALDIRDI

ANINDA MİSLİYLE KARSILIK VERİLDİ

Halep’in Afrin İlçesi’ndeki terör örgütü PYD/YPG militanları, TSK’nın İdlib-Afrin hattındaki Daret İzzet gözlem noktası çevresine 5 hava topu saldırı düzenledi. Toplardan biri, Daret İzze’nin Samaan Kalesi bölgesindeki gözlem noktasının yaklaşık yüz metre yakınına isabet etti. Diğer havanlar ise sivil yerleşimlere düştü. Ölen ya da yaralanan olmadığı saldırıda TSK, misliyle karşılık verdi.

BOŞA YEMİN ETMEYİN, SONUNUZ YAKIN!

PYD terör örgütü, ABD’nin desteğiyle Afrin’deki kamplarda terörist yetiştirmeyi sürdürüyor. Terör örgütünün yayımladığı son propaganda videolarında çok sayıda terörist için yemin töreni düzenlendiği görülüyor. (Akşam)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX