0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Nisan 2019 Cumartesi 01:37:00 - Güncelleme:20 Nisan 2019 Cumartesi 01:38:00

Rabia Naz olayı nedir, nasıl öldü? Rabia Naz kimdir?

Şüpheli ölümüyle kamuoyunda tartışmalara yol açan Rabia Naz olayı nedir, Rabia Naz nasıl öldü? Rabia Naz kimdir sorusuna yanıt aranmaya başlandı. AK Parti'li Nurettin Canikli'nin Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili Meclis araştırması talebinde bulunmasının ardından Rabia Naz olayı gündemdeki yerini aldı. 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümü Meclis gündemine taşınıyor. Giresunlu milletvekili Nurettin Canikli'nin de imzası bulunan dilekçede, olayın tüm yönleriyle araştırılıp, kamuoyunun bilgi talebini karşılayacak şekilde şeffaflığa kavuşturulması için Meclis araştırılması açılması talebinde bulunuldu. Rabia Naz Vatan olayı hakkında merak edilenlerin tümünü sizler için araştırdık...

'Rabia Naz kimdir? Rabia Naz olayı nedir, nasıl öldü?' bu soruların yanıtları herkes tarafından merak ediliyor.  Giresunlu milletvekili Nurettin Canikli'nin de imzası bulunan dilekçede, olayın tüm yönleriyle araştırılıp, kamuoyunun bilgi talebini karşılayacak şekilde şeffaflığa kavuşturulması için Meclis araştırılması açılması isteminde bulunuldu. Bu kapsamda 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümü Meclis gündemine taşınıyor.  Rabia Naz olayı hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. 

RABİA NAZ OLAYI NEDİR, NASIL ÖLDÜ?
Giresun'un Eynesil ilçesinde 13 Nisan 2018'de evinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin farklı iddialar gündeme gelmişti. Rabia Naz'ın ölümünün intihar ya da yüksek yerden düşme olduğu öne sürülürken baba Şaban Vatan ise kızına araba çarptığını ancak bu durumun üstünün örtüldüğünü iddia etmişti:

"Kızıma araba çarpmış ama geçirdiği çarpma ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım kan kaybından öldü" şeklinde açıklama yaptı. 

Konuyla ilgili dün Giresun Başsavcılığı yaptığı açıklamada, Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturmanın halen Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmekte olduğunu, olayın aydınlatılması ve delil araştırmasına devam edildiği belirtilmişti.
İstanbul Adlı Tıp Kurumu'ndan Rabia Naz'ın ölüm sebebi, evinin çatısından düşüp düşemeyeceği, trafik kazası bulgusu olup olmadığına dair rapor bekleniyor. 

RABİA NAZ'IN ÖLÜM NEDEDİ NEDİR?
Rabia Naz'ın evinin çatısının sol tarafında bulunan bahçe tarafına düşmüş olabileceği de değerlendiriliyor. Bahçe kısmındaki otların olduğu bölgede ezilmeler tespit edildi. Düştükten sonra bahçe kısmından sürünerek binanın ön tarafına sürünerek gelmiş olabileceği de değerlendiriliyor. Ancak ayakkabısının bahçe kısmının bitiminde değil, yaralı olarak bulunduğu bölgede bulunması bu ihtimali düşürüyor.

Küçük kızın intihar etmiş olma olasılığı ise düşük bir ihtimal olarak değerlendiriliyor. Birisinin evin çatısından Rabia Naz'ı atmış olabilme ihtimali de değerlendiriliyor.

Ölüm sebebi düşme mi, trafik kazası mı, her ihtimal araştırılırken Rabia Naz'ın ölümü şüpheli bir durum olarak değerlendiriliyor. Dosyada ölüm nedenine dair her türlü ihtimal derinlemesine inceleniyor.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX