0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Mayıs 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:24 Mayıs 2019 Cuma 08:00:00

İnsanın dünyadaki cenneti aile

Aile, kişiye hem huzurlu bir ortam sağlar hem de günah işlemekten alıkoyar. Bu yüzden, İslam dininde toplumun temeli olarak kabul edilen aile kurumuna büyük önem verilmiştir. 

Yeryüzünde her varlığı dişi ve erkek olarak yaratan Allah, varlıkların en değerlisi olan insanı da kadın ve erkek olarak yaratmıştır. Birbirlerine karşı kuvvetli bir sevgi ve merhamet lütfetmiştir. İslam’da aileye büyük önem verilmiş ve insanların aile kurmaları muhtelif ayet ve hadislerle teşvik edilmiştir. Rabbimiz, erkek ve kadına evlenerek bir yuvayı paylaşmalarını tavsiye etmiştir. Çünkü aile, hem kişinin huzur bulduğu bir ortam, hem de kişiyi günahlardan alıkoyan bir vasıtadır. Evlilik sayesinde sadece iki beden korunmaz, bütün toplum temiz bir nesle sahip olur. Peygamberimiz “Ben namaz da kılarım, uyurum da; oruç da tutarım, kadınlarla da evlenirim. Her kim benim sünnetimden yüz çevirirse, benden değildir” diyerek, evliliğin kendi sünneti olduğunu söylemiştir. Yavrusu olunca kadın anne olur, erkek ise baba. Çocuk, anne ve babanın elinde yarınlar için hazırlanması gereken bir emanettir. Büyük mükâfatı kazanmak isteyen kulların emek sarf etmesini gerektiren bir imtihandır.

YUVA KURMAKTAN KAÇMAYIN

Allah’ın Resulü, “İnsan, ailesi, malı, nefsi, çocuğu ve komşusu ile sınanır; oruç, namaz, sadaka ve iyiliği emredip kötülükten sakındırma işte bu sınanma (esnasındaki kusurlarına) kefaret olur” demiştir. Görüldüğü üzere İslam, aileyi yüceltmiş, sosyal hayatı aile üzerine kurmuş ve korunmasını emretmiştir. Çok mühim mazeretler olmaksızın evlilikten kaçınılmasını ise yermiştir. Eşlerin birbirine karşı olan görevlerini içtenlikle yapmasını kadın ve erkek için ibadet saymıştır. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX