0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Mayıs 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:17 Mayıs 2019 Cuma 08:00:00

Rumlardan Fransa'ya askeri üs

Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan’la birlikte Türkiye ve KKTC’nin Akdeniz’de petrol ve doğalgaz aramasını önlemek amacıyla, AB ülkelerinden medet ummaya devam ediyor. Rumlar son olarak Fransa’yla bu konuda bir anlaşma yaptı.

Rum Politis gazetesinin haberine göre, anlaşma, Paris'te Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ve Rum mevkidaşı Savvas Angelidis arasında imzalandı. 

GEMİ DE ALACAKLAR 

Haberde, Rum kesimindeki Evangelos Florakis deniz üssünün daha büyük savaş gemilerine ev sahipliği yapması amacıyla devam eden genişletme çalışmalarının iki ülke tarafından finanse edileceği ve bunun ardından Fransız savaş gemilerinin deniz üssünü kullanacağı belirtildi. Haberde ayrıca Rumların Fransa'dan bir açık deniz gemisi almayı planladığı da ileri sürüldü. 

FRANSA DA KINAMIŞTI 

İşbirliğinin Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Rum lideri Nikos Anastasiadis'in arasındaki görüş birliğinin sonucu olduğuna dikkat çekilen haberde, iki tarafın da Türkiye'nin Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama faaliyetlerini kınadıkları anımsatıldı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX