0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Temmuz 2019 Salı 09:17:00 - Güncelleme:16 Temmuz 2019 Salı 10:02:00

S-400'lerin teslimatı sürerken ABD'den üst düzey heyet Türkiye'ye geliyor

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı hava savunma sistemi S-400’ün Ankara’ya teslimat süreci devam ederken ABD’den üst düzey bir heyetin bu hafta Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

ABD ve Türkiye ilişkilerinde gerilime yol açan S-400'lerin Ankara'ya teslimatı sürerken ABD'den üst düzey bir heyetin bu hafta Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Asker ve sivillerden oluşan heyetin, Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nda çeşitli temaslarda bulunacağı öğrenildi.

S-400 sevkiyatı sonrası ABD tarafından Türkiye'ye ilk ziyaret olması sebebiyle önem taşıyan kritik görüşmede; S-400 sevkiyat süreci, F-35 programı, muhtemel CAATSA yaptırımları ve Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan 'güvenli bölge' konusunun gündeme gelmesi bekleniyor.

"GÜVENLİ BÖLGE" ADIMI

Son zamanlarda TSK'nın Suriye sınırındaki hareketliliği ve sınır hattına askeri sevkiyatı dikkat çekerken Ankara'ya gelecek ABD'li üst düzey heyetin S-400'ün yanı sıra Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlan 'güvenli bölge' konusunda da temaslarda bulunması bekleniyor.

SEVKİYAT DEVAM EDİYOR

Bu arada dün de Suriye sınırındaki birliklere takviye amacıyla gönderilen askeri konvoy Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine ulaştı. Türkiye'deki farklı birliklerden gönderilen obüs yüklü tır ve mühimmat yüklü kamyonlardan oluşan 15 araçlık konvoy, Ceylanpınar ilçesine giriş yaptı. Güvenlik tedbirleri altında ilçe merkezinden geçen araçların sınır hattındaki askeri birliklerde konuşlanacağı öğrenildi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX