0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Mart 2019 Pazartesi 17:28:00 - Güncelleme:26 Mart 2019 Salı 17:05:00

'Sanatın Kısa Süper Serüveni'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kültür AŞ’nin düzenlediği “Sanatın Kısa Süper Serüveni” seminerleri, her Cuma Atatürk Kitaplığı Konferans Salonu’nda Türk Ressamlar teması ile devam ediyor. Bu serinin ilk semineri, 22 Mart’ta Türk resim sanatının en önemli sanatçılarından Osman Hamdi Bey ile başlıyor.

 Her Cuma 18.30-20.30 saatleri arasında Atatürk Kitaplığı Konferans Salonu’nda gerçekleşecek seminerlerde,  sırasıyla Osman Hamdi Bey, Hoca Ali Rıza, İbrahim Çallı, Malik Aksel, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Abidin Dino ve Erol Akyavaş’ın sanatçı kişilikleri, dönemlerinin sanat anlayışları ve bugüne yansımaları hakkında bilgiler paylaşılacak.

Samed Karagöz ve İsmail Erdoğan tarafından verilecek seminerleri sanatseverler ücretsiz olarak takip edebilecekler.

Samed Karagöz hakkında

1981 Üsküdar doğumlu olan Samed Karagöz, Rus Dili ve Edebiyatı bölümünde okudu. İlk yazısı 1997 yılında Yeni Şafak’ta yayımlandı. Edebiyat, sanat tarihi, kültürel araştırmalar ve kültür politikalarıyla alakalı yazılar kaleme aldı. Yazıları hâlen haftalık olarak Milliyet gazetesinde, aylık olarak Turkuvaz Medya bünyesinde yayımlanan Lacivert ve Sabit Fikir dergilerinde neşrediliyor. Samed Karagöz ayrıca TRT World’de yayımlanan günlük kültür-sanat programı Showcase’in yapımcısıdır.

İsmail Erdoğan hakkında

1980 doğumlu olan İsmail Erdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdikten sonra, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünü bitirdi. Bir yandan öğretmenlik, diğer yandan yazarlık yapan Erdoğan, son yıllarda sanatla ilgili seminer ve konferanslar verip atölye, etkinlik vb. çalışmaları yürütmektedir. Gerçek Hayat başta olmak üzere birçok site ve neşriyatta yazıları yayımlanan Erdoğan’ın “Sanat Ya Hu” başlığını taşıyan bir kitabı vardır.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX