0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Eylül 2018 Çarşamba 00:00:00 - Güncelleme:26 Eylül 2018 Çarşamba 00:00:00

Semerkand hatırası

Özbekistan'ı ziyaret eden TBMM Başkanı Yıldırım, Türk-İslam medeniyetinin önemli merkezlerinden Semerkand'da incelemelerde bulundu.  

Tarihi kentteki temaslarına merhum Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un türbesini ziyaret ederekbaşlayan  TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve beraberindeki heyet, İmam Buhari külliyesini de ziyaret etti. TBMM Başkanı, burada adak olarak getirilen bir koyunun kesilmesini istemeyerek bağışladı. İmam Buhari’nin türbesinde dua eden ve müzeyi dolaşan Yıldırım, İmam Buhari Mescidi'nde öğle namazını kıldıktan sonra cami bahçesinde Özbek vatandaşlarla selamlaşarak bir süre sohbet etti. 

DEDELERİMİZ SAVAŞTI AMA...  

Programı kapsamında İmam Maturudi’nin türbesini de ziyaret eden Yıldırım ve beraberindeki heyet, ardından Emir Timur’un mezarının bulunduğu “Guri Emir” külliyesine gitti. Külliyede bulunan Emir Timur devletinin haritası önünde Timur devleti hakkında bilgi alan Yıldırım, kendisine refakat eden Yasama Meclisi Başkanı Nurdincan İsmailov’a, Emir Timur ve Yıldırım Beyazıt arasındaki savaşa atfen, esprili dille “Dedelerimiz savaşmış ise de bizler ortağız” şeklinde konuştu.  Registan Meydanı ile Uluğbek ve Tilla Kari medreselerinde de incelemelerde bulunan Yıldırım, alanda karşılaştığı Türk vatandaşlarla bir süre sohbet etti. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX