0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Ekim 2017 Çarşamba 15:37:00 - Güncelleme:18 Ekim 2017 Çarşamba 17:30:00

Dışişleri kaynakları: ABD heyeti ile Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan vize görüşmesi olumlu geçti

Dışişleri Bakanlığı'nda ABD heyeti ile yapılan görüşmeler sona erdi. Vize kriziyle ilgili gerçekleşen görüşmenin olumlu geçtiği ifade edildi.

ABD'yle yaşanan vize krizi sonrası ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir heyet iki gün önce Ankara’ya gelmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen başkanlığındaki heyet bu sabah görüşme için Dışişleri Bakanlığı'na geldi. ABD Heyeti ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Muhtar Gün  başkanlığındaki heyet ile görüşüyorlar. ABD'li heyetinin görüşme için  "Çalışanlara dair soruşturmayla ilgili ABD'ye bilgi verilmeli. Çalışan ABD'nin bilgisi dahilinde temas yürttüyse tutuklanmasın. Temasların ABD isteği ile olup olmadığı sorulsun. Metin Topuz ve Mete C. ile ilgili kanıtlar iletilmeli" şeklinde 4 şart öne sürdüğü iddia edildi. Ancak Türkiye'deki diplomatik kaynaklar,  "Türkiye'nin  görüşmelerde ön şartları kabul etmiyoruz"  çıkışı üzerine görüşmelerin önşartsız başladığı öğrenildi.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un, terör örgütü FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'', ''casusluk'' ve ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçlarından tutuklanmıştı. bu karar sonrası ABD ve Türkiye karşılıklı olarak vizeleri askıya almıştı. 

GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ 

Dışişleri Bakanlığı'nda ABD heyeti ile yapılan görüşmeler sona erdi. Dışişileri kaynakları vize kriziyle ilgili gerçekleşen görüşmenin olumlu geçtiğini ifade etti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX