0530 708 54 54
0530 708 54 54
31 Ağustos 2020 Pazartesi 22:56:00 - Güncelleme:31 Ağustos 2020 Pazartesi 23:10:00

THY ile Hava İş Sendikası arasında protokol imzalandı

Kaynak: AA

ABONE OL

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) ile THY arasında, "26. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin COVID-19 Küresel Salgın Şartlarına Uyarlanmasına Dair Protokol" imzalandı.

Hava-İş Sendikasından yapılan açıklamada, COVID-19 salgınının ekonomik etkilerini Türk Hava Yollarında çalışan üyeleri nezdinde asgari düzeyde tutmak, istihdamın, huzur ve iş barışının devamlılığının sağlanması adına bugün Türk Havayolları ve Hava-iş Sendikası arasında bir protokol imzalandığı bildirildi.

Sendikanın açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"İşveren yetkilileriyle yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde tarafımıza iletilen teklifler karşısında sizlerin vermiş olduğu destekle birlikte, üyelerimizin unvan ve kadroları doğrultusunda iş tazminatı, uçuş tazminatı ve kıdem ücreti üzerinden belirli oranlarda daha sonradan değerlendirilmek üzere düzenlemeler yapılmıştır. İkramiye ve sosyal haklar başta olmak üzere 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi ile elde ettiğimiz kazanımlar bu süreçte de aynı şekilde devam edeceği imza altına alınmıştır. İstihdamın korunmasının birinci önceliğimiz olduğu hususu işverene iletilmiş bu konuda taraflar arasında mutabakat sağlanmıştır. Süreç içerisinde bizlerden desteğini esirgemeyen siz değerli üyelerimize teşekkür eder, imza altına alınan protokolün hayırlı olmasını temenni ederiz."

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, Twitter'den yaptığı açıklamada, sendika olarak Türk Hava Yolları ile uzlaştıklarını belirterek "Pandemi etkilerini asgaride tutacak şekilde bir protokol akdettik "ifadelerini kullandı.

Etiketler : thy türkiye havacılık
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX