0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Mart 2019 Pazartesi 15:53:00 - Güncelleme:18 Mart 2019 Pazartesi 15:56:00

"İngilizler, Türklere ateş etmeyi reddeden Müslüman Hintleri kurşuna dizdi"

Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir, Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü vesilesiyle yaptığı değerlendirmesinde, yedi düvelin Türk’ü boğmak üzere Çanakkale’ye geldiğini anlatarak, “Çanakkale’ye neden geldiğini bile bilmeyen İngiliz sömürgesindeki Müslüman Hint askerler ezan okunduğunda namaza duruyor, Türk askeri de namaza duruyor. Hintler ‘Öldürmem, bu benim din kardeşim’ diyor. İngilizler de ‘Türkleri öldürmezsen biz seni öldürürüz’ diye onları kurşuna diziyor.” sözlerini kullandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünde Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir’le, cepheden cepheye koşan babasının yaşadıklarını konuştuk.

Çanakkale Zaferi ile ilgili olarak aksam.com.tr’den Ezgi Aşık’a değerlendirmelerde bulunan Timsal Karabekir, yedi düvelin Türk’ü boğmak üzere Çanakkale’ye geldiğini anlatarak, “Çanakkale’ye neden geldiğini bile bilmeyen İngiliz sömürgesindeki Müslüman Hint askerler ezan okunduğunda namaza duruyor, Türk askeri de namaza duruyor. Hintler ‘Öldürmem, bu benim din kardeşim’ diyor. İngilizler de ‘Türkleri öldürmezsen biz seni öldürürüz’ diye onları kurşuna diziyor.” diye konuştu.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX