0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Nisan 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:26 Nisan 2019 Cuma 08:01:00

Canavara kelepçe

Küçükçekmece’de, 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan zanlının da aralarında bulunduğu toplam 9 kişi gözaltına alındı. Pakistanlı zanlının 1.5 yıl önce kaçak yollarla ülkeye girdiği öğrenildi. 

İstanbul Küçükçekmece Kanarya mahallesinde, 22 Nisan tarihinde, 5 yaşındaki kız çocuğu M.E'ye cinsel istismarda bulunulduğunun ortaya çıkması üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden oluşan özel bir ekip kuruldu. Olayın ardından harekete geçen 50 kişilik ekip, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek zanlının kimliğini tespit etti. 

EVİNE BASKIN YAPILDI 

Polis ekipleri, Pakistan uyruklu 19 yaşındaki zanlı M.V’yi önceki akşam evine yaptığı baskında gözaltına aldı. M.V. ile birlikte ikisi Türk 8 kişi daha gözaltına alındı. Zanlı M.V'nin, pedagog eşliğindeki mağdur çocuk ve olaya şahit olan diğer bir çocuk tarafından teşhis edildiği öğrenildi. Ekipler, evinde gözaltına alınan zanlının pasaportunun olmadığını, 1.5 yıl önce kaçak yollarla Türkiye’ye girdiğini belirledi. Seyyar çanta satıcılığı yaptığı öğrenilen zanlı M.V’nin emniyetteki sorgusunun sürdüğü bilgisine ulaşıldı. Şüpheli M.V'nin, olay günü giydiği kıyafetlerinden ve tırnak arasından alınan doku örneğiyle, çocuktan alınan doku örneği, karşılaştırma için adli tıp kurumuna gönderildi.   

ÇOCUĞUN SAĞLIK DURUMU İYİ 

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki ameliyatının ardından taburcu olan mağdur kız çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Küçük kız, evinde pedagog ve uzmanlar eşliğinde halen gözlem altında tutuluyor.   

MAHALLELİ 4 GÜNDÜR AYAKTA 

Vatandaşlar da yaşanan bu iğrenç olayı yürüyüş yaparak protesto etti. Polis merkezinin önünde bir araya gelen mahalleli, “Hak, hukuk, adalet”, “Çocuğa uzanan eller kırılsın” ve “Kanarya uyuma çocuğuna sahip çık” sloganları atarak mahalleye yürüdü, ardından tekrar polis merkezinin önünde toplandı. Bazı mahalle sakinleri de, evlerinin camlarından ve balkonlarından tencere tava çalarak, yürüyenlere destek verdi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX