0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Şubat 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:19 Şubat 2019 Salı 08:00:00

Üzerlerine dağ çöktü!

Muğla Milas’ta, bir maden sahasında göçük meydana geldi. Dağdan kopan tonlarca ağırlıktaki kayaların altında kalan işçilerden ikisi hayatını kaybetti, birini arama çalışmaları sürüyor. 

Feci olay, dün saat 10. 30 sıralarında Yumrutaş mevkiindeki açık alanda faaliyet gösteren feldispat maden sahasında yaşandı. 2 iş makinesi ve 2 kamyonun çalışması sırasında heyelan meydana geldi. İşçiler Şükrü Otlak, Servet Çapacıoğlu ve Engin Tutuk, dağdan kopan kaya parçalarının altında kaldı. Tayfun Akıncı ise hafif yaralandı. Maden ocağındaki diğer çalışanların ihbarıyla olay yerine 112 Acil Sağlık, itfaiye, jandarma, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. 

BİR İŞÇİ TABURCU EDİLDİ 

İlk olarak ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan Otlak hayatını kaybetti. ardından Tutuk’un cansız bedenine ulaşıldı. Enkazdan kurtarılması için çalışmaların sürdürüldüğü işçinin de Servet Çapacıoğlu olduğu belirtildi. Göçükten yaralı kurtarılıp, Milas Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Akıncı ise taburcu edildi. 

‘KAYA BLOKLARI YERİNDEN OYNADI’ 

Milas Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe, yaptıkları inceleme sonucu madende patlama olmadığını belirlediklerini, önceden yapılan patlatma alanındaki albit madenlerinin (kaya bloklarının) sahadan kaldırılması esnasında kaya bloklarının yerinden oynaması sonucu, sahada çalışmakta olan ekskavatör operatörlerinin göçük altında kaldıklarını açıkladı. Ayrıca soruşturma kapsamında 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini belirtti. 

Haberi alır almaz olay yerine koşan işçi yakınları, çalışmaları gözyaşlarıyla izledi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX