0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Mayıs 2019 Çarşamba 10:15:00 - Güncelleme:15 Mayıs 2019 Çarşamba 17:11:00

Son Dakika: Yeni askerlik düzenlemesinde sona gelindi! Başkan Erdoğan'a sunulacak

Yeni askerlik sistemi ile ilgili yapılan düzenlemelerin ardından Meclis'te gündeme gelmesi bekleniyor. Yürürlüğe gireceği tarihi heyecanla bekleyen vatandaşlar yeni gelişmeleri yakından takip ediyor. Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı Akar, yeni askerlik sistemi hakkında, çalışmaların yakın zamanda sona ereceği belirtmişti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'da milletvekilleriyle yaptığı iftarda yeni askerlik sisteminin önümüzdeki hafta Meclis’e geleceğini, seçimden önce yasalaşacağını kaydetti. Bugün yapılan bir son dakika açıklamasına göre ise yeni askerlik sistemine ilişkin Milli Savunma Bakanı Akar, Başkan Erdoğan'a sunum yapacak...

Milli Savunma Bakanı Hulusi akar, yeni askerlik sistemine ilişkin hazırlanan çalışmayı bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak. Bugün Beştepe'de bazı bakan ve AK Parti yöneticilerinin katıldığı bir toplantı var. Sunum orada yapılacak. Yeni askerlik sistemine ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'nın hazırladığı çalışma bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

SAVUNMA BAKANI AKAR, ERDOĞAN'A SUNACAK

Başkan Erdoğan, partisinin bazı MYK üyeleri ile kabine üyesi bakanlarla bir araya gelecek. Saat 14:00'daki toplantıda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da hazır bulunacak. Ve askerlik sistemi çalışmasını anlatacak.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ NE GETİRECEK? DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞKAN ERDOĞAN ONAYLARSA HEMEN MECLİS'E SUNULACAK

Erdoğan'ın onay vermesi halinde yeni askerlik sisteminin iki hafta içerisinde Meclis'e sevk edilerek 23 Haziran seçimleri öncesi yasalaşması planlanıyor. Toplantıda ayrıca İstanbul seçimlerine ilişkin çalışmalar ile önümüzdeki süreçte atılacak adımlar da masaya yatırılacak.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN YENİ ASKERLİK SİSTEMİ AÇIKLAMASI

Yeni askerlik sistemine ilişkin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz günlerde: "Biz bir savunma sistemi alıyoruz, dolayısıyla kimseye tehdit değil bu. Ülkemiz ciddi bir hava ve füze tehdidine maruz. Buna karşı biz ülkemizi, asil milletimizi korumaya, kollamaya çalışıyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

Yeni askerlik sisteminin ne zaman yürürlüğe gireceğine yönelik soru üzerine Başkan Erdoğan'dan da müjdeli haber geldi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 13 Mayıs Pazartesi günü milletvekilleriyle yaptığı iftarın ardından yeni askerlik sisteminin önümüzdeki hafta Meclis’e geleceğini, seçimden önce yasalaşacağını belirtti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 13 Mayıs pazartesi akşamı AK Parti milletvekilleriyle iftar buluştu. İftar sonrası milletvekilleriyle toplantı gerçekleştiren Başkan Erdoğan, gece yarısına kadar süren ve basına kapalı kısmında önemli konular masaya yatırıldı.

Yeni askerlik düzenlemesine ilişkin açıklama yapan Başkan Erdoğan, bu hafta Meclis'e geleceğini, seçimden önce yasalaşacağını ifade ettiği öğrenildi.

HULUSİ AKAR'DAN YENİ ASKERLİK SİSTEMİ AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde yeni askerlik sisteminin ne zaman yürürlüğe gireceğine yönelik soru üzerine de Akar, şu yanıtı verdi:

"Çok kısa bir süre kaldı, çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Gerekli süreci takip edeceğiz. Bekleyenler kadar biz de bunun bir an önce yasalaşmasından yanayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da direktifi böyle zaten, bir an önce çıkmasından yana. Yasa çıkarken de 'Şu eksikti, bu yanlıştı.' gibi birtakım problemlerle çıkmasın diye hem birtakım simülasyonlar hem de sayısal veriler üzerinden tartışmalar yapılıyor. Yeni sistem çok olumlu karşılandı. Gerçekten öngörülebilir, gençlerimizin şartlarına gayet uygun, onların eğitim öğrenim, çalışma hayatını dikkate alarak mali, sosyal, askeri konularla silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacının karşılanması konularının hepsini bir araya getirmek için çalışmalar ayrıntılı şekilde yapıldı. Çok büyük ölçüde çalışmalarımız tamamlandı."

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX