0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Haziran 2018 Pazartesi 00:46:00 - Güncelleme:18 Haziran 2018 Pazartesi 00:54:00

Yenikapı'da gövde gösterisi

Şiddetli sağanak ve bayram tatiline rağmen milyonlar Yenikapı’da düzenlenen Büyük İstanbul Mitingi’nde koştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan coşkulu topluluğa, “En baba mitingimizi İstanbul’da yapıyoruz” diye seslendi. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Yenikapı’daki Büyük İstanbul Mitingi’nde milyonlara seslendi. Erdoğan konuşmasına, “İstanbul... Aşkım, sevdam, yarim İstanbul. Yoldaşım, sırdaşım, sığınağım İstanbul. Kardeşim, kaderdaşım, yoldaşım İstanbul” sözleriyle başladı. Miting alanını dolduran coşkulu topluluğa, “24 Haziran’da kükremeye var mısın İstanbul” diye soran Erdoğan, “24 Haziran’da bir destan yazıyor muyuz? İstanbul, 24 Haziran’da vakit İstanbul vakti diyor muyuz? İrade erdem ve cesaretle Türkiye’yi şahlandırıyor muyuz? Maşallah ben inanıyorum, İstanbul kararını verdi. 24 Haziran Demokrasi bayramımız şimdiden hayırlı olsun”  ifadelerini kullandı. 

AK PARTİ YAPAR ONLAR KONUŞUR 

Konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce’yi sert sözlerle eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “AK Parti yapar onlar konuşur, bu kadar basit. Türkiye, İstanbul biliyor ki bu şehirde hizmet denilince akla Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti gelir. Bugün FETÖ’yü, PKK’yı, ağzına alamayanlar, bu ülkeyi yönetmeye talip oluyorlar, önce siz çıkın cesurca PKK’ya, DEAŞ’a, FETÖ’ye karşı nasıl mücadele edeceksiniz, bunu ortaya koyun. Rant odaklarının saldırılarını püskürttük Bay Muharrem... Bak, yolsuzluklardan falan bahsediyorsun, haddini bil. Sen (Muharrem İnce) bizim yaptığımız yatırımlara kör müsün, görmüyor musun bu yatırımları? Adam tam kör. Adam soygunlardan bahsediyor, haddini bil” Konuşmasında İstanbul’a yapılan yatırımları anlatan Erdoğan yeni müjdeyi şöyle açıkladı: “Şimdi bir önemli müjde var. Yaslı ada vardı ya! O Yaslı adayı demokrasi ve özgürlük adasına çeviriyoruz. Siz tarihe kendinizi affettiremeyeceksiniz. O CHP zihniyeti, Menderes gibi insanları ipe götürdü. Ey Muharrem, Menderes ve arkadaşları ipe götürülürken siz ne yaptınız? Burada uluslararası toplantılar yapacağız. Bu toplantılardan netice alarak çıkacağız. Bu uluslararası camiada vardı, bizde yoktu. Biz buyuz Bay Muharrem. Bak ben laf salatası yapmıyorum. Sende bir şeyden bahset, ‘Şunu yapıyorum’ de. Bizim millet bahçeleri ile dalga geçmiş. Elazığ’da yaklaşık 26 dönümlük yeri, hemen süratle TOKİ yeni projesini hazırlıyor, çarşambaya kadar ilk taslağı bize getirecek. Orayı da Elazığ’a bir millet bahçesi olarak kazandırıyoruz. Güzel bir yere bir şehitler anıtı da koyacağız.” 

SENİN HAFSALAN BUNU ALMAZ 

İstanbul Yeni Havalimanı projesinin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın ilk üçü içince olacak havalimanımız. Bay Muharrem senin hafsalan bunu almaz. Kanal İstanbul... ‘Ne işimiz var’ diyor! Biliyorsunuz Bay Kemal Sabiha Gökçen’e de karşı çıkmıştı. Şimdi Sabiha Gökçen yetmiyor, yeni bir terminal binası daha yaptık. Anlamasınız. Onun için o dev havalimanını yapıyoruz. Büyük devlet olmak büyük ülke olmak bunu gerektirir. Takmış kafayı bizim Külliye’ye... Bir hatıramı anlatacağım. Sayın Putin’in ilk gelişi... Bizim salonda konuşuyoruz. Şöyle bir her tarafı süzdü ve dedi ki: ‘Büyük devlet olmanın alameti farikası budur’ dedi. Bay Kemal Bay Muharrem ben bu sene çok amaçlı salonumuzda iki iftar... Bu durum onları rahatsız ediyor. Bu ülke bu milletin nerede olduğunu gösterir” ifadelerini kullandı.

Çiller ‘Milli şuurla’ Yenikapı’da

Büyük İstanbul Mitingi’ne katılan eski Başbakan Tansu Çiller, “Bugün milli bir şuurla buradayım” dedi.

Yenikapı’daki Büyük İstanbul Mitingi’ne eski başbakan Tansu Çiller de katıldı. Miting öncesi habercilere açıklamalarda bulunan Çiller, “Koalisyonlarla çözüm üretmek ve milleti memnun etmek çok zordur. Herkes bir söz söyler ama son sözü millet söyleyecektir. Bugün bir milli şuurla buradayım” dedi. 

MİSYONLARI FARKLI

Muhalefetin ittifakına ilişkin de konuşan Çiller, “ Bir kısmının çok parçalı olduğunu görüyoruz. Bunlar saygın partiler olabilir ama bu eşyanın tabiatında uyum sağlama zorunluluğu var. Bu partilerin misyonları hedefleri siyasi kültürleri başka. Bunları çok zor görüyorum” ifadelerini kullandı.  

TERÖRLE MÜCADELE 

Terörle mücadeleye ilişkin soruyu da yanıtlayan Çiller, “Son dönemde terör mücadelesinde ciddi başarıları Mehmetçiğimiz yakalamakta destan yazmaktalar. Bu destan bütün dünyada şaşkınlık yaratmıştır. Bir eski başbakan olarak şunu söylemek zorundayım. 

YIKIM EKİBİNE DERS VERECEĞİZ

Başbakan Yıldırım muhalefetin ağzından hayırlı bir kelime çıkmadığını, nereye gitseler yıkımdan söz ettiklerini söyledi. Yıldırım, 24 Haziran günü bunlara hak ettikleri dersin verileceğini belirtti.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, Büyük İstanbul Mitingi’nde, “Yeni bir seçim gün sayıyoruz. İnşallah 24 Haziran’da biz bu yıkım ekibine hakettikleri dersi vereceğiz. Adamlar nereye gidiyorlarsa yıkımdan bahsediyorlar. ‘AK Parti ne yaptıysa bunları durduracağız, bunları yıkacağız’ diye ağızlarından bir hayırlı kelime çıkmıyor. Bunların bu ülkeye tek bir dikili ağaçları yok” dedi. 

İSTANBUL’A 7 BÜYÜK ESER 

“Bunların yapmakla işi olmaz” diyen Yıldırım, “Bunlar değil mi köprülere karşı çıkan, bitince de en önce kullanan bunlar değil mi? Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Millet neye göre size destek versin. Millet söze bakar, kimin söylediğine bakar ona göre karar verir. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” ifadelerini kullandı. İstanbul’a 7 tane büyük eseri AK Parti’nin yaptığı kaydeden Başbakan Yıldırım şöyle devam etti: “Bugün meydanlarda yüzbinlerce Anadolu insanı burayı doldurdu. İstanbul biliyor ki bu şehirde hizmet denince akla Recep Tayyip Erdoğan gelir, AK Parti gelir. 

TÜRKİYE’NİN 100. YIL HEDEFLERİ 

Geçmiş yılları hatırlayın, darbe tehditleri askeri vesayetler, ülke çıkmazda bir yiğit çıktı dedi ki ‘Artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi olmayacak’ 15 senede Türkiye’yi üç kat büyüttük mü? Darbecilere, FETÖ’cülere DEAŞ’a PKK’ya hakettikleri dersi verdik mi? 15 Temmuz’da ayyıldızlı bayrak inmedi, ezanlar dinmedi alçaklar hakettikleri cezayı gördü. Bugün FETO’yu, PKK’yı ağzına alamayanlar bu ülkeyi yönetmeye talip oluyor. Önümüzdeki pazar günü yapılacak seçimler Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine giden yolunda yeni bir başlangıç olacak. 24 Haziran’da sandığa gidelim, gitmeyenlere destek olalım, gitmeyenleri teşvik edelim. Türkiye’nin 100. yıl hedeflerini gerçekleştirecek kadroların seçimidir. Seçime katılımı Türkiye’nin her tarafından en iyi şekilde sağlayalım.”

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX