0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Kasım 2019 Cumartesi 09:18:00 - Güncelleme:16 Kasım 2019 Cumartesi 09:19:00

Yerli Malı Haftası hangi günler? Yerli Malı Haftası nedir, neden kutlanır?

2019 Yerli Malı Haftası'nın tarihleri merak ediliyor. Öğrenciler ve velileri "Yerli Malı Haftası hangi günler? Yerli Malı Haftası nedir, neden kutlanır?" sorularının yanıtını araştırıyor. Hedefi, yerli mallarının tüketiminin artması olan Yerli Malı Haftası'nda okullarda öğrenciler yerli malı olabilecek yiyecekleri getiriyor. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi anlatılıyor. Yerli Malı Haftası hakkında merak edilenler haberimiz içerisinde yer alıyor.

Yerli Malı Haftası hangi günler? Yerli Malı Haftası nedir, neden kutlanır? sorularının yanıtı arama motorlarında merakla araştırılmaya başlandı. Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalar arasında yer alan Yerli Malı Haftası'nın bu sene ne zaman kutlanacağı merak ediliyor. I. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmış ve Yerli Malı Haftası ilan edilmiş. Yerli Malı Haftası ile ilgili merak edilen diğer detaylar haberimizde..

YERLİ MALI HAFTASI NE ZAMAN?

Yerli Malı Haftası, 12 her sene 18 Aralık tarihleri arasında kutlanıyor.

YERLİ MALI HAFTASI NEDİR?

Yerli Malı Haftası, yerli mallarının tüketiminin artmasını amaçlıyor. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi anlatılıyor. Yerli Malı Haftası, her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanıyor. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır.

YERLİ MALI HAFTASININ TARİHİ

Türkiye, cumhuriyet döneminde yeni savaştan çıkmış bir ülke idi. Ellerinde bir şeyleri kalmayan halk yoksulluk içerisinde yaşıyordu. Atatürk, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi´ni topladı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde T.B.M.M.’de bir konuşma yaptı. Konuşmasında ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularını anlattı.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX