0530 708 54 54
0530 708 54 54
08 Ağustos 2020 Cumartesi 12:10:00 - Güncelleme:08 Ağustos 2020 Cumartesi 12:10:00

Yunan'ı Rumlar'ı çıldırtacak gelişme... Barbaros, tarama faaliyetlerine başladı

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de olmasından rahatsız olanlar gelen son dakika bilgisine göre çılgına dönecek. Doğu Akdeniz'deki hakkımızla ilgili hiçbir taviz vermeyen Türkiye, Barbaros araştırma gemisiyle tarama faaliyetlerine başladı

Doğu Akdeniz'deki tahmini 2 milyar varil petrol ve 3.5 trilyon metreküp doğalgazdan payına düşeni almak için taviz vermeyen Türkiye, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) aracılığıyla bölgedeki etkinliğini her geçen gün daha fazla artırıyor. Bu kapsamda Barbaros sismik araştırma gemisi de yeni lokasyonunda tarama faaliyetlerine başladı.

Sabah'ın haberine göre, Barbaros, KKTC'nin TPOA'ya ruhsatlandırdığı Gazimağusa kenti ile Lübnan arasındaki sularda 18 Eylül'e kadar petrol ve doğalgaz arayacak. Bu kapsamda Barbaros, Rumların hak iddia ettiği 2 ve 3 numaralı parseller üzerinde sismik araştırma yapmış olacak. Bir süre önce denizcilere yönelik yayınlanan uyarı mesajları (Navtex) ile Oruç Reis için de Doğu Akdeniz'de görev yeri belirlenirken, gemi Antalya açıklarında göreve hazır şekilde bekliyor. Öte yandan Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de etkinliğini daha da artıracak olan bir süre önce satın alınan Kanuni sondaj gemisinde de yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Geminin birkaç ay içerisinde tamamlanarak, Libya açıklarına sondaja gönderilmesi hedefleniyor. Yavuz sondaj gemisinin ise bir süredir Selçuklu-1 lokasyonunda devam ettirdiği sondaj çalışmalarının 18 Ağustos itibariyle sona ermesi planlanıyor.

Etiketler : barbaros araştırma gemisi doğu akdeniz sismik tarama
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX