0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Mart 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:26 Mart 2019 Salı 08:23:00

Kandil'in yeni partisi!

Terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP ve CHP’nin seçim ittifakı, bir kez daha gözler önüne serildi. Kılıçdaroğlu’nun Adalar adayı Gül, İstiklal Marşı okunurken dudaklarını mühürledi. Batman adayı ise terör tutuklusu Demirtaş'ın şarkısını çalarak vatandaşlardan oy istedi. 

CHP-İP- SP ve HDP’nin içinde yer aldığı FETÖ ve PKK destekli ‘zillet ittifakı’nın İstanbul Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül, büyük bir skandala imza attı. Kandil’in partisiyle kurulan ittifakın mimarı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da partisinin belediye başkan adaylarıyla bir programa katıldı. 

SKANDAL SAVUNMAYA TEPKİ 

Program başlarken okunan İstiklal Marşı'na ‘zillet ittifakı’nın Adalar adayı Gül, eşlik etmedi. CHP teşkilatları ve tabanın tüm tepkilerine rağmen Kılıçdaroğlu’nun kararıyla aday gösterilen Gül, İstiklal Marşı'ndan duyduğu rahatsızlığı saklama gereği bile duymadı. Türkiye’nin milli marşı okunduğu süre boyunca dudaklarını bile kıpırdatmaması büyük tepki toplayan Gül, skandal hareketini bir de savunmaya çalıştı. Tepkilerin giderek artması üzerine önce ‘yalan’ diyen ‘zillet’ adayı Gül, “İçimden okudum” diyerek kıvırma çabasına girişti. Bununla da yetinmeyen Kılıçdaroğlu’nun Adalar adayının, “Namazda da fatiha gizli okunuyor” ifadeleri vatandaşlara bu kadar da olmaz dedirtti.

DEMİRTAŞ PROPAGANDASI 

CHP-İP-SP ve HDP ittifakının adayına tepkiler yükselirken, büyük bir skandal da Batman’da yaşandı. PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yle kol kola giren CHP, kirli seçim ittifakını şarkıya döktü. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin, HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kendi yazıp seslendirdiği “Giden Kuşlar” şarkısıyla, Batman'da seçim çalışması yaptığı ortaya çıktı. CHP, Kandil’in güdümündeki Demirtaş’ı, Atatürk’ün partisinin propaganda sesi yaptı. Kılıçdaroğlu’nun liderliğindeki CHP, Batman'da açtığı lokalin yanı sıra minibüsle yürüttüğü seçim çalışmaları kapsamında, kent merkezinde ana arterler ve kenar mahallelerde Demirtaş'ın seslendirdiği “Giden Kuşlar” şarkısıyla belediye başkan adayı Enver Erdem'e oy istiyor. 

CHP-İP ADAYLARINA DESTEK 

Batman'da neredeyse genel ve mahalli seçimlerde sıfır çeken CHP'nin Demirtaş'ın şarkısıyla seçim propagandası yapması, Kandil’in partisiyle ittifakı gözler önüne serdi. Sosyal medyada ise “CHP'nin sesi Demirtaş” yorumlarında bulunuldu. Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demirtaş, kısa bir süre önce partinin tabanına 'oy kullanma' çağrısında bulunarak, CHP ve İP adaylarını destekleyeceklerini duyurmuştu.

CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu’nun Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül, İstiklal Marşı'ndan duyduğu rahatsızlığı saklamadı. 

CHP'nin Batman adayı, seçim araçlarında HDP’nin terör soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın yazıp seslendirdiği 'Giden Kuşlar' şarkısını çalarak oy istedi.

ADAYLIĞI ATATÜRK’E HAKARET

SEÇMENE MEYDAN OKUYOR

CHP’nin Adalar adayı Erdem Gül’ün İstiklal Marşı’na saygısızlığı, partisinde de infiale neden oldu. Ayağa kalkan CHP tabanı, “Milli marşımızdan rahatsız olanların aday yapılması Atatürk'e hakarettir” diyerek tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirdi.

AĞZINI KİLİTLEDİ

“Dudaklarını mühürledi” yorumunda bulunan vatandaşlar da Gül’ü eleştiri yağmuruna tuttu. İzmir CHP eski Milletvekili Birgül Ayman Güler ise Gül çok sert tepki gösterdi. Güler, “İstiklal Marşı okunurken ağzını kilitleyen adayın yaptığı seçmenine meydan okumaktır, ayıptır” ifadelerini kullandı.   

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX