0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Mart 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:26 Mart 2019 Salı 08:00:00

Banliyö treniyle kıtalararası yolculuk

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Büyük İstanbul Mitingi'nin ardından, eşi Semiha Yıldırım'la birlikte Gebze-Halkalı banliyö treniyle Anadolu yakasına geçti. 

Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı döneminde planladığı, ihalesini gerçekleştirdiği ve yapımını sağladığı, Marmaray'la entegrasyonunu sağladığı Gebze-Halkalı banliyo treninde eşi Semiha Yıldırım'la birlikte yolculuk yaptı. Yıldırım, Cumhur İttifakı'nın Yenikapı'daki büyük İstanbul Mitingi'nden sonra, Asya ve Avrupa'yı deniz altından birleştiren banliyö treni hattını kullanmayı tercih etti. 

VATANDAŞLARI DİNLEDİ 

Avrasya Tüneli'ni kullanarak Anadolu yakasına geçen Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım'la birlikte Feneryolu istasyonundan metroya binerek Tuzla'ya kadar seyahat etti. Ulaştırma Bakanlığı döneminde ihalesi yapılan ve inşaatına başlanan Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı'yla ilgili görüşleri yerinde dinlemek isteyen Yıldırım, yol boyunca vatandaşlarla sohbet edip İstanbul'la ilgili talep ve beklentilerini sordu. Yıldırım'a yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, şehir içi metro ve banliyö hatlarının yaygınlaştırılması konusunda taleplerini dile getirdi. 

İSTANBUL ULAŞIMI RAHATLADI 

Metro hatları ve tünellerin yaygınlaştırılmasıyla İstanbul trafiğinin rahatlayacağını ifade eden bazı vatandaşlar, bu sayede kendi araçlarını bırakarak raylı sistemi ve toplu taşımayı tercih edebileceklerini söyledi. Londra'dan Pekin'e kadar kesintisiz tren yolculuğu sağlayarak Türkiye'nin hem turizmine hem ticaretine önemli katkı yapacak demiryolu hattı, Yıldırım'ın en çok önem verdiği projelerin başında geliyor.  Semiha Yıldırım'la birlikte metro hattını da kullanan İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, raylı sistemler ve toplu taşımanın artmasıyla İstanbul trafiğinin rahatladığını söyledi. 

24 TV ve 360 ORTAK YAYININDA

Binali Yıldırım, dün akşam 24 TV ve 360 ortak yayınında da çarpıcı açıklamalar yaptı. “İstanbul'un ekonomisini büyüten yatırımları teşvik ederek, bunların bir kısmına belediye olarak ön ayak olacağız” diyen Yıldırım şöyle devam etti: 5 yıllık hedefimiz İstanbul'un milli gelir payını 300 milyar dolara çıkarmak. Avrupa'ya 1 yılda 50 milyon fuar ve kongre ziyaretçisi gidiyor. Bizde 300 binin altında. Hedefimiz; Avrupa fuar turizminde yüzde 10 pay almak.  Orta ve uzun vadede İstanbul yabancılar için sağlık açısından bulunmaz bir nimet. 40 bin yatağımız var İstanbul'da. Hepsi de yüzde 85 otel konforunda. İstanbul sağlık turizmi için biçilmiş kaftan. Nokta amaçlı kanser ilaçları var, başka alanları tahrip etmeyen. Bunlar çok yeni teknolojiler. Bunların hepsini Tuzla Biyoteknoloji Vadisi'nde yapacağız. Burada en az 50 bin kişi çalışacak. 160 tane girişimci olacak.

METRO İSTASYONLARINA KÜTÜPHANE

Medipol Üniversitesi'nin Kavacık'taki kampüsünde düzenlenen “Gençler Soruyor, Başkan cevaplıyor” programında gençlerle sohbet eden Binali Yıldırım, metro istasyonlarında kütüphaneler kuracaklarını açıkladı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX