0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Nisan 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:23 Nisan 2019 Salı 08:00:00

Nargile çetesine ikinci darbe

Geçtiğimiz günlerde 11 ilde düzenlenen eşzamanlı operasyonla darbe vurulan kaçak nargile tütünü çetesi, bu kez Gaziantep'te yakayı ele verdi. Baskında 3 milyon TL değerinde 25 ton tütün ele geçirildi. 

Türkiye'den transit geçiş yapan bir araç, Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Araç Takip Sistemi (ATS) üzerinden takibe alındı. Araç, Adana-Şanlıurfa otoyolu üzerindeyken ATS, 'cihaz söküldü' uyarısı verdi. 

CİHAZI SÖKÜP KAÇTILAR 

Bunun üzerine Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Kaçakçılıkla Mücadele Mobil ekiplerine bilgi verildi. Mobil ekipler, cihazın araçtan sökülerek, yol kenarındaki otoban demirlerine yapıştırıldığını tespit etti. Bunun üzerine Plaka Tanımlama Sistemi'nden (PTS) aracın en son giriş-çıkış yaptığı yer belirlendi. Ekipler kısa sürede aracı buldu ancak herhangi kaçak eşya ya da ürüne rastlanmadı. 

ADRESE BASKIN YAPILDI 

Yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda aracın, kaçak nargile tütünlerini götürdüğü adres belirlendi. Yapılan baskında, piyasa değeri 3 milyon TL olan 25 ton kaçak nargile tütünü ele geçirildi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX