0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Nisan 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:23 Nisan 2019 Salı 08:00:00

Zararlı gıdalara kırmızı kart

3-6 yaş öğrencilere, gıdaların besin değerleri renkli kartlarla anlatılacak.  Çocuklar cipsin zararlarını kırmızı, sütün faydalarını mavi kartla öğrenecek. 

Okul öncesi yaş grubundaki çocukların, gıdaların besin değerlerini eğlenerek ve kolayca öğrenebilmelerini sağlamak amacıyla, Sağlık Bakanlığı'nca 9 farklı renkte toplam 191 kart hazırlandı. 

LAHMACUN AÇIK PEMBE 

Süt mavi; et, yumurta, kuru baklagil, mor; sebzeler yeşil; meyveler koyu pembe; ekmek ve tahıllar koyu turuncu; su gök mavi; lahmacun, köfte için açık pembe renkte çizgili oyun kartları dağıtılacak. Kırmızı çerçeveli kartlarda ise tüketilmemesi gereken cips, çikolata, gazlı içecekler, sosis gibi işlenmiş ve paketli gıdaların resimleri yer alacak. 

HAZİRANDA DAĞITILACAK 

Bakanlık tarafından hazırlanan rehber ve oyun kartları haziranda öğrenci ve öğretmenlere dağıtılacak. Oyun kartlarının ön yüzlerinde besinlerin fotoğrafları, arka yüzlerinde ise ismi ve bulundukları besin grubu bilgileri yer alıyor. Öğrencilerden bu kartlarla oyunlar türetmesi istenecek. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX