0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Ocak 2019 Cuma 10:44:00 - Güncelleme:11 Ocak 2019 Cuma 15:32:00

Deniz Çakır ifade verdi

Başörtülü kızlara bir AVM'de hakaret ettiği iddia edilen oyuncu Deniz Çakır, başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade vermek üzere Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Başörtülü kadınlara hakaret ettiği iddiasıyla savcılığa ifade veren ünlü sanatçı Deniz Çakır; "Yapılan suçlamaları reddettim. Ben bugüne kadar hiç kimseyi kadın, erkek, başörtülü-başörtüsüz, dini dili, ırkı rengi için ayırmadım" dedi.

İstanbul’da bir alışveriş merkezindeki kafede başörtülü kadınlara hakaret ettiği öne sürülen oyuncu Deniz Çakır, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi. “Suçlamalar benim bugüne kadar ki duruşuma ters ve hiç yakışık almıyor. Bir sanatçı bir kadını başörtülü, başörtüsüz diye ayırmaz” dedi. Soruşturma, hakarete uğradıklarını öne süren kadınların şikayeti üzerine başlatılmıştı.

1 SAAT İFADE VERDİ

Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın suçları Bürosu’na saat 10:30 sıralarında gelen Deniz Çakır avukatı Bahri Belen ile birlikte bir süre ifade vermek için bekledi. Daha sonra saat 11:00 sıralarında Basın suçlarından sorumlu Başsavcı vekili Murat Çağlak’a yaklaşık 1 saat ifade verdi.

İŞTE SAVCILIĞA VERDİĞİ İFADE

Deniz Çakır’ın savcılığa verdiği ifadesi ortaya çıktı. Doğum günü kutlaması için iki arkadaşı ile birlikte bir AVM’deki kafeye gittiklerini söyleyen Deniz Çakır, “Bir süre sonra iki bayan gelerek yan masamıza oturdu. Bu bayanların bakışı ve hareketleri beni yargılar ve taciz eder şekilde idi. Ben yaptığım iş gereği insanların bana bakmasına alışkın olmama rağmen bu iki bayanın davranışı sıra dışı olduğu için rahatsız olmuştum. Sonra bu iki bayanın arkadaşları da gelince bizden rahatsız olduklarını hissettirip arka masaya geçmeleri ve bana aynı şekilde bakmamaları üzerine bende ‘ne oluyor’ der gibi onlara baktım. Bu şekilde böyle bir gerginlik oldu. Ancak sonrasında olayı önemsemeyip masamıza tekrar döndük. Kutlama esnasında fotoğraf çektik. Sohbet ettik. Fotoğraf çekilme esnasında yine arka masadaki bayan grubun kendilerinin fotoğraflarının çektiğimizi düşünerek bizi mi çekiyorsunuz dediler. Biz kendilerini çekmediğimizi söyledik” dedi.

HERHANGİ BİR TARTIŞMA VEYA OLAY ÇIKMADI

Hatta arkadaşının telefonu götürerek kendilerine gösterdiğini söyleyen Deniz Çakır, “Fotoğrafların olmadığını görünce ikna oldular. Bir süre her iki masadaki kişiler kendi eğlencesine devam etti. Bu arada kafenin garsonlarından biri neden kendi fotoğraflarının alındığını söylemişler ancak garsonda gelip bize söylediğinde fotoğraf almadığımız konusunda bilgi verdik. Yine bayanların ısrarla fotoğrafını aldığımızı söylemeleri ve rahatsız etmeleri nedeniyle telefonumu hızlıca masaya koyduğumda camı kırıldı. Telefon evdedir. Size bugün ulaştıracağım. Sonrasında konu kapandı. Yarım saat kadar sakin oturduktan sonra ayrıldı. Ayrılırken herhangi bir tartışma veya olay çıkmadı.

BÖYLE BİR KONUDAN DOLAYI İFADE VERMEK DURUMUNDA BIRAKILDIĞIM İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜM

Anlattıkları dışında kafeye girerken bayanlara bakarak alay eder tarzda Eüzu Besmele çekip jest mimik hareketi yapmadığını söyleyen Deniz Çakır, “Zaten bu bayanlar benden sonra kafeye geldiler. Yine bu bayanlara bağırarak ben Atatürkçüyüm. Burası Atatürk Türkiye’si burası Arabistan değil, Siz Arabistan’a gideceksiniz. İran’a gideceksiniz vb. herhangi bir cümle kullanmadım. Tüm hayatım boyunca da ayrımcılık yapılmasına karşı durmuş bayanlar ile ilgili sosyal destek projelerinde yer almış bir insanım. Böyle bir konudan dolayı ifade vermek durumunda bırakıldığım için çok üzgünüm.

MÜŞTEKİLERİN İYİ NİYETLİ OLMADIĞI KANAATİNDEYİM

Deniz Çakır “Olayın 30 Aralık 2018’de olmasına rağmen 4 Ocak 2019’da şikayet dilekçesi verilmesi kafeden ayrılırken herhangi bir tartışma ortamının olmaması ve olayın orada bitmiş olması gibi hususları düşündüğümde müştekilerin iyi niyetli olmadığı kanaatindeyim. Ben müştekilere yukarıdaki gibi cümleler kesinlikle kurmadım. Arabistan kelimesinin geçtiği tek cümle kendi masamdaki arkadaşlarımın duyacağı şekilden bir ses tonu ile içkili bir mekanda içtiğim içkiye, çektiğim fotoğrafa karışılıyor yargılanarak bakılıyor. Burası Arabistan mı burası Atatürk Türkiye’si’ şeklinde söyledim. Ancak bu söylemi mi kesinlikle karşı tarafın duyacağı ses tonuyla veya onlara hitaben söylemedim. Yanımda garsonların olup olmadığını bilemiyorum. Üzerime atılı hiçbir suçlamayı kabul etmem” dedi.

AÇIKLAMA YAPTI

İfade işleminin tamamlanmasının ardından avukatı ile birlikte adliye önündeki alanda basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Çakır hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek “Yapılan suçlamaları kesinlikle reddettim. Ben bugüne kadar hiç kimseyi kadın erkek başörtülü başörtüsüz hayat tarzı cinsiyeti, dini rengi için ayırmadım. Tam tersine birleştirmek için sosyal projelerde bulundum. Benim her zaman bugüne kadar duruşum ve yaptığım şeyler bellidir”

AYRIŞTIRMA İÇİN DEĞİL BİRLEŞTİRMEK İÇİN MÜCADELE VERDİM

“Ayrıştırma için değil birleştirmek için mücadele verdim. Bahsi geçen de hiçbir şeyi yapmadım. Zaten ifademi de verdim. Zaten suçlamalar benim bugüne kadarki duruşuma ters ve hiç yakışık almıyor. Bir sanatçı bir kadını başörtülü başörtüsüz diye ayırmaz. Tam tersine benim türbanlı başörtülü, farklı dinden farklı renken ailemden arkadaşlarımdan hayranlarımdan bir sürü insan var. Bugüne kadar hepsini sarıp sarmaladım. Hepsi de beni çok severler. Şuanda da yanımdalar. Çok teşekkür ederim. Görüntüler var hepsini savcılığa sunduk. Fakat şu an bir yargı süreci var daha fazla konuşmam doğru değil. Tüm görüntüler incelendi. Zaten ortada her şey”

İFADESİNİ VERDİ

Sanatçı Deniz Çakır’ın avukatı Bahri Belen ise "Özel hayatın gizliliğine müdahale, halkı kin ve düşmanlığa sevk gibi ciddi suçlamalar var. Ama bu suçlamalarla ilgili ifadesini verdi. Kişiliği hakikaten buna müsait değil. Türkiye'de aydınlar, yazarlar ve siz gazeteciler özgürlüğü en çok savunan, özgürlüklerden yana her zaman başınız sıkıntıya düşen insanlarsınız. Deniz hanım da bir sanatçı, özellikle başörtüsü, inanç, yaşam tarzı gibi konularda toplumun bir adım ilerisinde, bir adım önünde bunları anlattı. Ben olumsuz bir karar çıkabileceğini sanmıyorum" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ELEŞTİRMİŞTİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, türbanlı kadınlara hakaret ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma açılan oyuncu Deniz Çakır'ı eleştirmiş, "Bu ülkenin başörtülü hanımlarına 'Suudi Arabistan'a gidin' demek faşistliğin en sefil halidir. Adı da neymiş? Sanatçıymış. Buyurun. Dert başka, ne derseniz deyin. Bu ülkede insanların yaşam biçimleriyle uğraşan CHP zihniyetidir" açıklaması yapmıştı.

Habertürk

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX